Kukaties melior?

jo mennään keskiviikossa!
Ei ota päähän melkein ollenkaan!
Olen tehnyt ahkerahkosti töitä!
Tänään päästään uimaan!

Tässä vaiheessa vuotta verstaalla on käsillä kaksi - tänä vuonna jopa kolme - isoa urakkaa, jotka vaativat keskittymistä ja istumalihaksia.
Ensimmäisen niistä aloitin kerrankin hyvissä ajoin, ja olen tehnyt siitä jo melkein kolmanneksen.
Toisen pääsen tänä vuonna tekemään ensimmäistä kertaa kokonaan itse ja omalla tavallani, ja olen aloittanut sen. Teen sitä epäkäytännöllisesti ja hitaasti, mutta harjoitellen.
Kolmas on ihan uusi juttu, enkä oikein tiedä miten sen tekisin ja miten siihen suhtautuisin.
Mietin koko ajan, voisinko tehdä jonkun näistä urakoista toisin - citius, altius, fortius -tai jopa kukaties melior?
Työergonomiaa sanan kaikissa mahdollisissa merkityksissä: huomaan että henki puutuu ja päivän edetessä pää alkaa roikkua yhä syvemmällä hartioiden välissä kun tihrustan eteeni. Ihmekö tuo että käsi huutaa?

**

Laskeskelin juuri että hirmuisesta käpäläaksidentista on kulunut kutakuinkin tarkalleen kaksi vuotta.
Kävelin tyytyväisenä viikonloppuiselta työkeikalta kotiin, tarkoitus oli juhlia Pikkusiskon synttäreitä, muistan että heiluttelin kassia ja lauleskelin itsekseni kun käännyin selkeästi liian suurella tilannenopeudella metsänreunan liukkaassa kurvissa ja menetin kenkieni hallinnan.
Kyynärluuhun tai jonnekin sinne tuli hiusmurtumaa ja minulle särkylääkepöhnää pariksi viikoksi.
Ei vanha parane. Aina se vain vaivaa.

**
Muistin juuri, että hömppäsin myös Lankakaupan talven. Omalla tavallaan ihan sympaattinen tarina sekin, mutta jotenkin on Jacobs alkanut jo toistaa itseään. Kokonaisuudessaan kirja oli vähän junnaava: samat ihmiset pyörivät samoissa ympyröissä kasvamatta ja kehittymättä.

Joulun aikoihin pääsin mukavasti taas lukufiiliksiin kiinni (meinasin kirjoittaa että käsiksi, mutta enpä kirjoitakaan, kun olen natissut käsistäni niin paljon!) Syksyllä kyllä kanniskelin kirjoja kotiin kirjastosta, mutta luvattoman paljon jäi lukematta.
Pitkästä pitkästä aikaa tekee mieli lukea. Paljon. Uutta. Erilaista. Olen kurkkinut ohimennen eri lukublogeihin ja etsinyt kirjavinkkejä. Varauslistani kirjastolla on melkein käsivarteni mittainen (en sittenkään voinut vastustaa kiusausta. Olkoon käsi päivän pääpuheenaihe. Hih!)

4 kommenttia:

 1. Oletko lukenut sen kovasti kohkatun Piiat? Mä suhtaudun ennakkoluuloisesti kaikkien palvomiin kirjoihin, mut toi oli tosi hyvä. Koukutti kuin dekkari.
  Mä luin kanssa sen lankakaupan talven. Edellisistä tykkäsin, mutta tästä samaa mieltä kuin sinä. Ainoa joka kehittyy on nuori tyttö ja sekin meni jo lähes Dawson's creekiksi alykkyydessään :)(eli jopas osaa olla fiksu ikäisekseen)

  Nyt mä kaipaan jotain kivaa luettavaa myös. Jotain oikeasti hyvää!

  VastaaPoista
 2. Tiitu: kävin heti lisäämässä kirjaston varauslistalle! Olen kyllä vilkuillut sitä, mutten ole vielä lukenut.

  VastaaPoista
 3. Hei, oletko lukenut Hesserus: Paljain jaloin? Tai Kyrön: Mielensäpahoittaja? Tai Myron: Kirjastokissa? Tai, tai tai...

  VastaaPoista
 4. nätti rätti: vinkit heti talteen! Tuo mielensäpahoittaja ainakin kiinnostaa, siitä on ollut niin paljon puhetta!

  VastaaPoista