tiistain sekalaiset

UPM:n poikanen on mennyt armeijaan - voi hyvä tavaton tätä inttimuistojen määrää! UPM ja Uusi Työntekijä tykittävät kilpaa.
Pitäisiköhän kaivaa parit synnytyskertomukset esiin, noin niin kuin vastapainoksi? ("vielä yksikin veemäinen kapiainen ja minä kerron miltä tuntuu kun suuripäinen napero kaivetaan apuvälineillä ulos naishenkilön sisuksista!")

*

Pikkusisko vietti eilen kaverisynttäreitään - kimulin valinta oli loistava! Hän halusi viedä yhden kaverinsa Hoploppiin riehumaan, ja sekös meille sopi. Istuimme hraHakkaraisen kanssa kahviossa ja vietimme parisuhteen laatuaikaa samalla kun pikkutypykät juoksivat päänsä hikisiksi ja kasvonsa punaisiksi.
Ikinä en ole yhtä helpolla päässyt synttärijärjestelyissä.

*

Joululoman aikana pääsin pitkästä aikaa hyvään lukurytmiin kiinni. Koko syksyn kaikkinainen lukeminen - jopa rakastamani hömpän - takkuili, ei vain huvittanut. Ei löytynyt luettavaa, ei jaksanut kantaa mukana, ei kiinnostanut.
En ymmärrä, missä toimissa olen syksyni edes kuluttanut: jos en ole lukenut, enkä lääkärin kiellosta tehnyt käsitöitä - niin mihin ihmeeseen oikein olen iltani tärvännyt?

Luin joululomalla vanhan miehen kirjoittaman päiväkirjamuistelman, jonka kirjalliset ansiot eivät ehkä ole kovin korkeat, mutta tapahtumapaikat ja osa henkilöistä oli tuttuja, joten nautin suunnattomasti. Ja surin, luettuani mukavan ihmisen poismenosta, siitä miten hitaasti asiat itänaapurissa muuttuvat ja miten vähän ne ovat muuttuneet, miten väärään suuntaan.

Nyt sain luettua loppuun Syntynyt juoksemaan - ja kuten kehuin, minusta tulee isona ultrajuoksija. Ja Isoveljestä myös.
Yritän usuttaa myös hraHakkaraista kirjan kimppuun, josko lähtisimme yhdessä paljain jaloin savannille kirmaamaan kiinni kauriita.

Työn alla pari lupaavaa hömppää, muutamia elämäkerrallisia juttuja ja Oliver Sacksin Musikofilia, jos kohta se vaikuttikin vähän työläältä luettavalta.

5 kommenttia:

 1. Loistava synttäri-idea! Meidän materialistit ei taitaisi taipua, ne kun on niin innostuneet siitä ajatuksesta että kaverisynttäreillä saa monta lahjaa :P

  VastaaPoista
 2. Mä olen kanssa myynyt lapsille ajatuksen, et ottaa pari parasta kaveria, joiden kanssa käydään hop lopissa tai leffassa ja mäkkärissä. Kivaa ollut.

  VastaaPoista
 3. minä oikein ihmettelin typykän valintaa - ennen joulua vielä meille oli tulossa todellinen fiesta.
  Hyvä näin: tytöillä oli hauskaa, meillä oli hauskaa ja päästiin helpolla!

  VastaaPoista
 4. mulla on kans tuo Syntynyt juoksemaan kirja luettavien listalla. Ostin sen meidän perheen maratoonarille isänpäivälahjaksi. Taitaa vaan päntätä sitä jo ulkoa, kun on niin pitkään sitä jo tahkonut...

  VastaaPoista
 5. nätti rätti: lue ihmeessä - ihan sympaattinen tarina.

  VastaaPoista