ääni kaupan

katselin puolilaiskasti eilen pienpuolueiden vaalitenttiä.
Aloinpa huvikseni spekuloida, jotta mitäpä tapahtuisi jos tämä puolue jonka vaaliohjelma kaikkiaan ja kokonaisuudessaan kuuluu "olis tosi kivaa jos kuka vaan sais ladata netistä ihan mitä vaan ihan ilmatteeksi" pääsisi vallankahvaan.
Kuvitellaan ihan huviksemme että ne pääsisivät vaikka hallitukseen ja heti kohta kirjattaisiin sulassa sovussa vaikka perustuslakiin asti että kuka vaan saa ladata netistä ihan mitä vaan ihan ilmatteeksi.
Niin mitä ne sitten tekisivät koko loppuvaalikauden? Lönöttäisivät hallitusaitiossa peukaloitaan pyöritellen?
Pitäisi äänestää vaikka kuumasta ydinvoimaperunasta: no, ei pal välii, kunhan kuka vaan saa ladata mitä vaan netistä ihan ilmatteeksi. Taikka perusturvasta: noo, ottiatuota, eiköhän siinä ole perusturvaa kerrakseen kun kuka vaan saa ladata netistä mitä vaan ihan ilmatteeksi.

Isoja ja tärkeitä asioitahan noilla kaikilla pienillä rytmiryhmillä oli. Tietyin varauksin olin monen kanssa samaa mieltä eri epäkohdista (ainakin siihen asti kunnes nukahdin). Probleemi vaan kun on siinä, että vallankahvassa roikkuvilla pitäisi olla melkoisen laajaa näkemystä melkoisen laajalta rintamalta. Kun se yksi tärkeä asia joko hukkuu tai on aika äkkiä kaluttu loppuun.

Henk.koht. olen likipitäen poliittisessa kriisissä, kun en tiedä ketä äänestäisin. Jonkinlaisella poissulkevalla menetelmällä olen onnistunut rajoittamaan potentiaalisten määrää jokseenkin hallittavaksi kaaokseksi, mutta pahoin pelkään että olen vajoamassa kovin lähelle hyvän kaverini taktiikkaa: äänestää nuorinta ja näteintä naista. (tai minä siis tietysti äänestäisin nuorta ja hyväkroppaista urosta)
Aina hyvä lähtökohta kun valitaan niitä jotka päättävät kansakunnan yhteisistä asioista.

Poliittiseen päätäntävaltaan liittyy myös tuleva keskiviikko, joka on ilmeisesti sekä sosiaalisen että poliittisen ja vaikutusvaltaisen elämäni huippuhetki. Pitäisi olla neljissä eri kalaaseissa samaan aikaan. Kaksi työ- ja kaksi luottamusjuttua. (ymmärtäkää kiltit, tässä tuo sana poliittinen hyvin väljästi!)
On kuulkaa valinnanvaikeutta tällaisella pienellä ihmisellä, että minkä pistää ykkössijalle.
Täysin randomilla päätin sitten valita sen jutun, johon liittyy ruokatarjoilu.

Vähällä saisi hyvän äänen täältä: jos joku nuori hyväkroppainen tarjoaisi vähän ruokaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti