matkamietteitä

ei ehtinyt eilen iskeä edes keskiviikkoketutus; pientä näperrettävää ja pari rapsakkaa ristiriitatilannetta verstaalla pitivät harmaan aivomassani liikenteessä.
Tänään on tietysti murhe itsellään.

*

Aamun lehtikierroksellani törmäsin alati riemastuttavaan vinkkipalstaan: Miten selviät lasten kanssa lomakohteessa, 30 vinkkiä.
Tietysti klikkasin itseni sinne, onhan meitä ensi kesänä odottamassa hraHakkaraisen sekoomus, eli loma Kreetalla.

Kuka näitä vinkkipalstoja oikein laatii?
Ja kenelle?

Muista ottaa mukaan vaippoja.
Muista ottaa mukaan tutteja.
Muista ottaa mukaan lapsen lempiruokia.
Ota mukaan lääkkeitä lapselle.
Suojautukaa auringolta.

Toivon totisesti, itseni ja kenen tahansa matkustavaisen puolesta, ettei kukaan vastavalmistunut äiti olisi niin uusavuton että nousisi minkään valtakunnan kulkuneuvoon, joka liikennöi yli kolme varttia, ilman varavaippoja ja tuttia jos lapsi on niistä riippuvainen.
Koska on ihan selviö, että juuri sillä hetkellä kun varavaippa löytyy jostain muualta kuin mukana olevasta kassista, turauttaa kultamussukka koko tuotantolaitoksensa voimalla vaipathajoittavan lastin itsestään ulos. Ja parahtaa sitten sen tuhannen desibelin itkunälkäpaniikkikarjuun.

Vinkkilistasta puuttuvat oikeastaan vain:
Muista ottaa mukaan passi tai henkilöllisyystodistus.
Muista ottaa mukaan rahaa. Saatat tarvita sitä matkalla.

Omat henkilökohtaiset - ei itsestäänselvät -vinkit, jotka aion ottaa mukaani matkalle.
1. ota iisisti, ei minuuttiaikatauluja
2. ruoka - ranta - allas - ruoka - allas - ruoka (jne)
3. edellämainittua pari-kolme päivää, sitten aikuista ohjelmaa (ruoka - nähtävyys - ruoka -allas-ruoka), mutta älä missään olosuhteissa odota lapsilta haltioitumista! Ne haltioituvat kuitenkin jostain sellaisesta kuin leivänpaahtimesta aamiaispöydässä.
ja nro 4. vain Pikkusiskoon sovellettava pykälä: lapsi saattaa säilyä hengissä, vaikka se ei kahteen viikkoon söisi muuta kuin sipsiä ja ranskanperunaa. Voihan?

Mitäköhän tapahtuu, jos unohdan ottaa kauhukolmikolle mukaan vaipat ja tutit?

Miksi sanalla lapsi viitataan nykyään järjestään henkilöihin, jotka ovat taaperoiässä tai alle?

Kuvittelenko vain, vai korostuuko tuossa omassa ohjelmistossani syöminen?

4 kommenttia:

 1. Hah! Onhan nuo listaukset kyllä tehty todellisille uusavuttomille, tai sitten listan tehnyt taho ei ymmärrä todellisesta elämästä mitään.

  Ruokailu on loman kohokohtia, varsinkin jos ruokaa ei tarvitse tehdä itse. Ja lasten kanssa lomaillessa ruokailut on hyvä miettiä tarkkaan, siksi varmaan sinun loma-agendassa on jo selvät paikat ruokailuille :) Ja sitä paitsi, lomailu täydellä mahalla on kaikille mukavampaa kuin kenenkään nälkäkiukkuraivareiden kuunteleminen.

  Teidän Pikkusisko on ihan normaali tapaus. Minua nuorempi siskoni tapasi aikoinaan elää viikon ulkomailla vaaleanpunaisella mansikkajogurtilla, joka vielä tuohon aikaan sisälsi taatusti atsovärejä.

  VastaaPoista
 2. Iina: ruokailu on ehdottomasti kohokohta! Missä tahansa, kunhan Joku Muu on ruuan tekijä. Pätee sekä lomalla että arjessa.

  Toisinaan toivon, että Pikkusisko söisi lisäksi vielä niitä atsovärillisiä jogurtteja...olisi vähän monipuolisempi ruokavalio.

  VastaaPoista
 3. Ihan mielenkiinnosta, mihin kohteeseen ja hotelliin menette? Olen koettanut selvitellä vaihtoehtoisia matkoja suurperheelle, eikä isoja huoneistoja ole paljon Kreikan saarilla.

  VastaaPoista