kulttuurikaaos

olen viettänyt aamun ensimmäisen tuntini tutkaillen kulttuurikaaostamme linssin läpi. Taiteelliset asetelmat kartanomme länsisiivestä iloksenne tarjoavat multilahjakkaat lapsukaiseni. Olisin tarjonnut omatekemiäni asetelmia, mutta asetelmissa kamerassa valaistuksessa jossain oli jotain vikaa.

Asetelma nro 1.
nimi: Sävelten siivin kohti kansallista historiaa
Tekijä: Isosisko
Sijainti: kirjahylly
Kuvaus: monikomponenttinen teos yhdistää ennakkoluulottoman railakkaasti ja uuttaluovasti viime vuosituhannen kotimaisen kirjallisuuden merkkiteokset tämän päivän nuoren musiikkiharrastukseen. Postmodernia ironiaa taideteokseen tuo kuivumassa oleva huilunpuhdistaja (=kuolarätti). Teoksen hämmentävä ja paikoin jopa korni flow mykistää kenet tahansa kirjallisuuden tai musiikin ystävän.
Asetelma nro 2.
nimi: mä tein tän ippekerhossa ja äiti lupas katsoa heti kun ehtii
Tekijä: Pikkusisko, lisäosat äiti
sijainti: sivupöytä (jolla oikeasti on taiteellinen asetelma kynttilöistä, sitä vaan ei näy)
kuvaus: animaatiotyön pohjakuvana käytetty halpa makulatuuripaperi rypyttyy nerokkaasti sivupöydälle vallaten kaiken käytettävissä olevan tilan. Päivän hektistä yhteiskuntaa kuvastavat teoksen irralliset, mukaanotettavat komponentit jotka nerokkaasti todentavat tämän päivän nuorten aikuisten välinpitämätöntä otetta elämästään ja tarvetta sulkeutua yhteisen ulkopuolelle. Teoksen sanoma "onpas hieno päivä" on omiaan kannustamaan ja rohkaisemaan mutta myös tarvittaessa lannistamaan vahvimmankin aikuisen.Nyt menen siemailemaan kahvia henkistyneesti kulttuurikaaokseni uumeniin


3 kommenttia:

 1. :D
  Lahjakkuus ei ole kauas puusta pudonnut. Nautin ihan suunnattomasti kirjallisesta annistasi!
  Oletko koskaan ajatellut kirjoittaa kirjaa? Päiväkirja verstaalta ja verstaan vierestä?

  VastaaPoista
 2. Hienot taideteokset.
  Mutta erityisesti minua ilahduttaa se, että teillä on kirjahylly ja että siinä on kirjoja :)

  VastaaPoista
 3. Kirjallinen antisi on loisteliasta. ja sen huomaa siitä, etten ymmärrä sanaakaan siitä huolimatta että meilläkin on kirjoja satapäin. Johtuukohan se siitä ettei meillä kukaan soita mitään?

  pinkki

  VastaaPoista