Jaakkohässäkkää

Kyllä Jaakko on nyt kade!
Itse olen uutteroinut nuorison sähköisen version kimpussa, raamit alkavat hiljalleen hahmottua. Viikonloppuna hiippailen ympäri kartanoamme kameran kanssa etsimässä sopivia kuvauskohteita ja vinkkejä etsintäpuuhiin.

Jaakon e-joulukalenterissa ovat valmiina seuraavat luukut
1. jouluvalot ikkunaan, ikkunan pesu (sisäpuolelta)
2. tonttuvaatteet ja tyttöjen pikkujoulujuhlat
3. tonttujen puurolautaset ja tonttuiltapala, joulutorttujen paistaminen
4. toinen adventtikynttilä, joululevyt lapsille
5. lasten pikkujoulukuusi ja ensimmäiset koristeet
6. itsenäisyyskynttilät ja linnan juhlat
7. ovikranssi
8. joulupehmot piiloutuvat
11. kolmas adventti
17. lastenhuoneiden joulusiivous ja leffailta
18. piparitalkoot ja kauneimmat joululaulut, enkelikello (4.adventti)
22. joulukarkit
23. joulukuusi + seimi

Listalta puuttuvat vielä ainakin joulukirjat, uudet hammasharjat, joulukadulla kiertely ja pullailtapala kaupungilla, joulukorttien postitus, meille tulleiden joulukorttien ripustus ja salaiset tonttutouhut.
Joskus olemme tehneet paketit joulupataan tai joulupuukeräykseen, ehkä tänäkin vuonna? Jouluikkunaa ja /tai jouluseimeäkin olemme rakentaneet - se ei taida kyllä näitä enää innostaa tai kiinnostaa.
Jaakon laatikossa on varmasti jemmassa sellaisiakin joulukoristeita ja muuta sälää ja roipetta, jota en enää edes muista: etsiminenhän on se juttu - ja mieluusti tietenkin uudet yllätykset! (*huokaus*)
Aattoaamuna pitää kuusen alta löytyä joulunodottelupaketti. (*huokaus-huokaus*)

Huomasin juuri, etten ole vielä hankkinut edes perinteisiä kalentereita lapsille. (*huokaus-huokaus-huokaus*)

Eikä joulutoimikuntiakaan ole vielä valittu! Olemme jo monena vuonna viettäneet aattoa yhdessä ystäväperheen kanssa. Joulunodotukseen olennaisesti on aina liittynyt jouluruokien suunnittelu ja erilaisten toimikuntien valinta (halutuin on viinitoimikunta).
*huokaus-huokaus-huokaus-huokaus*

2 kommenttia:

  1. Haluaisinpa nähdä vilaukselta teidän sähköistä kalenteria. Voisitko jossain vaiheessa vähän postata siitä. Sähköinen versio olisi tosi kätevä, kun illalla ei enää muista laittaa seuraavaa päivää valmiiksi ja aamulla ei ehdi. Sitten voisi ruokatuon päätteeksi vaan naputella kirjallisen vihjeen ja kotiin tullessa yrittää äkkiä piilottaa.

    t: rva Kepponen

    VastaaPoista
  2. Jaakon ei tarvitse olla lainkaan kade. Lokerikko ei vielä itsekseen muutu joulun salaisuussammoksi, vaan äiti-ihmisen pitää huolehtia siitä, että lokeroista jotain löytyy. Törkeästi aion varastaa sun ja Kepposkan ideoita ja sälyttää osa jouluvalmisteluista kalenterin varjolla lapsille :D

    VastaaPoista