lauantai 21. tammikuuta 2012

ruokapuuhissa




Uuniinmenoa odottamassa vielä extempore-suklaahippupikkuleivät ja limettinen fisu.

**

Suklaahippupikkuleivät
n. 100g voinjämiä
n. 1 dl sokeria
kananmunan jämät  (osa käytettiin taikinoidun lihan voitelemiseen)
muutaman rivin verran taloussuklaan jämiä
pari desiä jauhoja
puoli tl vanilliinisokeria ja leivinjauhetta

...ei aavistustakaan, mitä tästä tulee...

**

Limettinen kala
valmiit lohiperhoset, suolaa, kuivattua tilliä, limetinkuoriraaste: hierotaan kalaan
koristellaan limettisiivuilla
uuniin.

**
Uunissa vielä tällä hetkellä
- taikinoitu porsaanfilee (se filee, sipulia, herkkusieniä; filee ruskistetaan, sienet ja sipulit kevytkypsennetään pannulla, kääritään taikinaan ja työnnetään uuniin)
- valkosipulikermaperunat
- juuresoselisuke (valmis juuressose, kermaviilin, juustoraasteen ja smetanan jämät, kananmuna, yrttimaustetta; sekoitetaan yhteen ja työnnetään uuniin)
**
Vielä pitäisi tehdä vihersalaatti.
Valmiina jo kuningatarpiirakka ja sipulilisuke. (ja tietysti Pikkusiskoa varten keitetyt perunat!)

Näillä herkutellaan tänään, ja toivottavasti vielä huomennakin!

*
Rucola nahistuu yhä pahemmin, maitoa jäljellä kai 4 litraa.
Kukkaro toistaiseksi koskematon.


4 kommenttia:

  1. Mulla on vasta huomenna isompi kauppakeikka tiedossa. Silloin voisin yrittää 6 päivän ruokalistaa ja ostoksia (paitsi että maitoa täytyy hakea, kun kaikki ei mahdu kerralla).

    Hauskaa ja mielenkiintoista seurata tätä viikon ruokaproggista.

    VastaaPoista
  2. Nam,sanon edelleen!
    Herkuttelulta tuo todellakin kuulosti,ihanat pöperöt.

    VastaaPoista
  3. Todella upea ruokalista. Takuulla herkkua, ihan vesi nousee kielelle lukiessa.

    Kuinka noi keksit onnistui? Ja mistä niitä suklaalevyn jämiä saisi?

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteista!

    Keksit onnistuivat - mutta mikä tahansa on hyvää, kun on tarpeeksi voita ja sokeria.
    Jämäsuklaa on aina yhtä suuri arvoitus: mistä sitä saa? Ja miten sitä joskus kuitenkin saattaa löytyä?

    VastaaPoista