keskiviikko 5. joulukuuta 2012

keskiviikko

verstaan pikkujoulukset tänään, epäjee. Yhtään ei ole hehkeää olla ainut nainen paikalla, tai toiseksi ainut. Jossain vaiheessa iltaa - riippumatta siitä mitä juon tahi olen juomatta - ajatukseni lasittuvat ja yleinen mielenkiintoni herpaantuu.


*

Kolme lasta kolmessa eri koulussa antaa ovelia perspektiivejä kasvatuksen ja opetuksen maailmaan.

Kauhukolmikko juhlistaa itsenäisyyksiä tänään: yhdessä koulussa pukukoodina "juhlan luonteen mukainen arvokas pukeutuminen ja käytös", toisessa "normaalia kouluasua juhlavampi, ja jos omistaa, niin oman kotimaan kansallispuku tai tytöillä muuten mieluisa hame", kolmannessa "nääfst, emmätiedä. mulla on kuitenkin vaatteet"

Isosisko nappasi pukupussinsa olkapäälleen ja lähti lippuairueeksi.
Pikkusisko valikoi kaappinsa uumenista hartaasti puolisiistiä ja sinivalkoista. Huivi kaulaan, tietysti. Ja vyö pitää olla.
Isoveli - no, nääfst. Oli sillä kuitenkin vaatteet.

*

3 kommenttia:

 1. Meidän kaksi koululaista lähtivät totisesti ykköset päällä. Yrjänä, jolla yleensä on päällä vain vaatteet, halusi KRAVATIN. Kravatin ympärille piti sitten hommata muukin asu... En sentään pukua ostanut, mutta suorat housut ja kauluspaidan. Siisti villapaita oli ennestään. Noissa kelpaa mennä Oopperaan katsomaan Lumikuningatar-balettia ensi viikolla.

  VastaaPoista
 2. meillä poikasen kommentti: "no eikö se nyt olis aika hullun näköstä jos mulla olis hupparin kanssa kravatti"

  mikä on tietysti aivan totta, ja osoittaa tietynlaista tilanne- ja tyylitajua...

  VastaaPoista
 3. Tilanne ja tyylitajua hyvinkin. :-D

  VastaaPoista