perjantai 15. marraskuuta 2013

ihan kuutamolla

Olin eilen illalla työkoulutuksessa, niin olen sivistynyt nyt.
HraH:lle, teknologialle ja sensemmoisille kiitos fläpästä - se on kyllä metka peli. Kun luennoitsija horisi kaikenmoisista laeista ja asetuksista, niin minä tormakkana kaivelin esiin Finlexin. Kun luennoitsija väitti että joku päätös ei ole vielä julkista tietoa, kaivelin esiin hovin päätökset asiasta ja myhäilin hiljaa tyytyväisenä kun tiesin enempi kuin luennoitsija.
Ja kun tylsyys iski yhtäaikaa sekä kotona mujuvaan Pikkusiskoon että minuun, viestittelimme toisillemme. Sain tietää mm. että täysikuu valvottaa, koska "sun veri vetäytyy jotain taivaankappaletta kohti niin on hankala nukkuu" (lähde: ope sans)
Minä puolestani etäopetin hänelle sanaluokkia.

En olisi ollut näin kerettiläinen salaviestijä, ellen olisi ollut suunnilleen vuosi sitten tässä täsmälleen samassa koulutuksessa, ja sitä paitsi edellisellä lähijaksolla niissä laajemmissa työopinnoissani käsiteltiin myöskin tätä samaa (ah niin kiehtovaa!) aihetta, ja sen luennoitsija oli parempi.

*

Minä en kyllä alkuunkaan käsitä tuota veren vetäytymistä kohti taivaankappaletta.
En vaikka kuinka yritän.
Loiskuvatko ihmisen verimassat jotenkin holtittomasti niin kuin vuorovedet? Vuoroveret?
Puistattava ajatus jotenkin: kaikessa rauhassa viattomasti käyn illalla nukkumaan ja siinä aivan autuasta unta mussuttaessani vereni pakenevat kohti täysikuuta? Uhh.
Vähemmästäkin ajatuksesta pakenevat myös unet, täytyy ruveta yövartioon.
Millaisella haavilla kannattaa pyydystellä vetäytyvää verta? Voiko sängyn alle pistää jonkun vastavoiman, jonkun ekstrapainovoimakentän? Joko mennään foliohattuvyöhykkeelle?

*

Päivän mietekuva itselle

me ei olla palolaitoksella töissä2 kommenttia:

  1. Voisko palokuntaa pyytää pysäyttämään veret?

    VastaaPoista
  2. :D!
    Palomies tamineissaan on kieltämättä aika veretseisauttava näky.
    Yksi palomies siis sänkyni alle, kiitos.

    VastaaPoista