tiistai 1. heinäkuuta 2014

sukkikset

Isosisko tarvitsee valkoiset paksut sukkahousut.
Ajattelin että kävelen kauppaan, ostan ne ja suikahdan kotiin huiskista vaan.
Ei kuulkaa ollut mikään huiskista vaan koko juttu.
Ensin eksyin yhteen aleen ja tein jotain hajanaisia oudohkoja ostoksia ostin mm. letityssuihketta; miten letityssuihke toimii? mihin sitä käytetään? miksi edes ostin sen?.
Mutta en löytänyt valkoisia sukkiksia.
Menin toiseen kauppaan.
Ei sukkiksia.
Kolmanteen.
Neljänteen.
Viidenteen.
jnejnejne
Jokikisessä kaupassa kävin lasten ja naisten osastolla.
Ei sukkiksia, ei ainakaan valkoisia.

Oli legginsejä. Oli ruutuja. Raitoja, Mustia. Liilaita. Hellokittyllä ja ilman myös naistenosastolla. Mutta ei valkoisia.
Lopulta hermostuin ja menin suunnilleen sadannennenseitsemännenkymmenennen kaupan tiskille ja kysyin että eikö teillä ihan totta ole valkoisia paksuja sukkahousuja.
No ei, koska ei.
Menin lastenosastolle, siellä niitä oli. Kokoon 134 asti.
Alevaatteiden taitteluun leipääntynyt myyjä totesi että eihän semmoisia kukaan käytä.

Ihmettelin
a) mitä ihmeen järkeä on myydä keskellä kesää paksuja mustia, ruskeita ja harmaita sukkiksia? Kai niitä voisi olla valkoisiakin - kun kerran muissa väreissä löytyy?
b) legginsit? Ihan totta hei. (trenditietoisena hetkenä ostin yhdet ja mallasin niitä farkkumekkoni kanssa. ei. ei. ei. en ole tuntenut itseäni luultavasti milloinkaan niin pöljäksi kuin sen kolmen sekunnin ajan, jotka legginsit olivat jalassani.)
c) koko 134? Me totisesti olemme päättäneet lyhentää lapsuuden loppumaan jonnekin kahdeksan ja yhdeksän ikävuoden välille.
d) hellokitty? naisten osastolla? Ihan totta. (puemme pienet sievät tyttömme kuin lolitat ja yritämme itse käydä kuusivuotiaista? herätkää!)

Jostain takarivin takaa se leipääntynyt myyjä onnistui kaivamaan esiin yhden pölyisen paketin valkoisia sukkiksia kokoa 156. Luonnollisesti vähän normaalia kalliimmalla hinnalla.
Toivottavasti Isosisko mahtuu niihin. Muuten joudumme turvautumaan legginsit+polvisukat -ratkaisuun, ja joudun aloittamaan koko kierroksen alusta.
Ihan varmasti ei ole valkoisia polvisukkiakaan enää missään.
Kyllä minä sen arvaan.

*

Kesäraha tuli.
Meillä kesäraha maksetaan jostain syystä aina ennen lomaa - ehkä ne toivovat että pakkaan kassini ja nyssäkkäni ja pakenen johonkin kauas, mahdollisesti kuubaan (minä ainakin toivon sitä aika usein) - ja fiksuna ja säästäväisenä ja saitana ihmisenä tein niin kuin kuuluu ja siirsin jonkinmoisen summan siitä jemmatilille.
Siirron tehtyäni tajusin, että kappas kehvatsua, taisin jättää käyttööni normaalia arkikuukautta pienemmän potin. Ja kappas kehvatsua, tässä alkavassa kuussa on kuitenkin ihan normaalit, tai jopa normaalia suuremmat menot.
Jee.

*

Muistin yhtäkkiä:
Kun Isosisko oli pieni, se sanoi kussahousut.
Kiireisinä tarha-aamuina meillä oli tapana huhuilla kussas on mun sukkikset? Ja missä kussikset?

*Ei kommentteja:

Lähetä kommentti