perjantai 20. maaliskuuta 2015

pyöräilyllisajatuksellisia

kumma juttu, miten monta ajatusta ehtii polkeillessa ajatella. Luulen, että juuri siksi tykkään pyöräilystä, se on niitä harvoja hetkiä jolloin mieli kuvittelee ja ajatus kulkee ihan omia aikojaan.
Työmatka kestää ihan yhtä kauan pyörällä ja bussilla, mutta pyörällä ehtii ajatella monta ajatusta.

Ehkä siksi kun ei ole kattoa pään päällä. Ajatukset eivät törmää mihinkään.

*

Tänään ajattelin mm.

- on ihan mahtavaa toivoa ja haluella kaikenmoista. (vrt. eilinen postaus).
Aina kun on tylsää tai kun pyöräilen, mietin ja kuvittelen, mitä kaikkea haluaisin ja toivoisin.
Jos minulla olisi niitä kaikenmoisia juttuja, joita keksin tylsyyspäissäni haluta, niin johan olisi elämäni parempaa ja hienompaa ja hohdokkaampaa.
Ihan varmasti olisi.
Jos vaikka olisi smoothiekone, niin kyllä olisin heti enempi parempi ihminen. En tiedä millä tavalla, mutta varmasti olisin. oikeasti minulla on kolme kodin pienkodinkonetta (kahvinkeitin, porettaja ja vatkula) joita jokaista käytän päivittäin (ja lapsilla on yhteisomistuksessaan leivänpaahdin) enkä ihan oikeasti halua yhden yhtä härpäkettä keittiööni tukkimaan laatikoita. mutta jos olisi lisää härpäkkeitä niin kyllä olisi parempi elämä minulla. 

Tai jos olisi taivaansininen polkupyörä, niin heti olisin jollain tavalla onnekkaampi. oikeasti en kyllä halua uutta  pyörää ollenkaan koska en ole löytänyt semmoista jonka haluaisin mutta jos löytäisin taivaansinisen jossa olisi kaikki speksit kohdillaan niin heti ostaisin.
Oletteko muuten huomanneet, miten monta erilaista sinistä on olemassa?
Minä huomasin heti, kun aloin ajatella Risto Reippaan henkseleiden sineä.
Näin työmatkalla ainakin yhden melkein oikeansinisen auton ja yhden vielä oikeammansinisen skootterin.

- haluaisin etten murehtisi rahasta.
Koska sitä on ihan riittävästi. Ei tietenkään tarpeeksi, mutta riittävästi.
Minulla on kaikkea mitä tarvitsen, enkä tarvitse melkein mitään kahta kappaletta. Paitsi kenkiä ja lapasia on kätevää olla kaksi.
Siinä kohden kengännauhat solmiutuivat polkimen ympärille, niin että ei olisi kannattanut ajatella kenkiä ollenkaan. Heti muistuttivat olemassaolostaan, että ovat hyvät ja toimivat vielä.

- sitten ajattelin (ks. taas eilinen postaus ja sen kommentit) että kyllä en päästä hraH:ta korjaamaan tai huoltamaan polkupyörääni, vaan sen tekee entinen naapurimme herra Polkupyöräkorjaamo.
Minulta ja hraH:lta on työkalujen käyttö kielletty. Paitsi kuusiokoloavainta saamme käyttää jos kokoamme huonekaluja.

- sen jälkeen ajattelin taas että kyllä on rahasta murehtiminen ihan tyhmää. Alkukuusta luiskautin tietynmoisen summan jemmatilille, kun tiesin että tässäkohden kuukautta sitä rahaa tarvitaan. Kun kerran ollaan lähdössä maailmalle resuamaan. Nyt en haluaisi ottaa sitä pois sieltä säästötililtä vaan haluan hillota sitä rahaa tililläni maailman tappiin asti. Grr. Ihme epäloogisuutta. Vartavasten säästetty matkarahaksi, ja sitten sitä ei voi muka käyttää.
voi naislogiikka sentään!

- siitä päästiinkin kätevästi kohtsiltään lähestyvään matkaan (ks. taas eilinen postaus ja sen kommentit). Ajattelin että hraH on kyllä aika pikkumainen kun ei vie minua samalla reissulla Amsterdamiin pyöräilemään kun kerta ollaan kuitenkin jo ihan samalla mantereella. Että on se ihme nuivuutta ihmiseltä kun ei halua huristella satoja ja tuhansia kilometrejä pitkin autostradoja vaan haluaa seurustella sukulaistensa kanssa. Katsoin kartasta reittihaulla. Melkein suoraa tietä saisi ajaa.
Mutta ei.
Ei pääse pieni ihminen Amsterdamiin nyt.

- mistä tulikin mieleeni, että kohta lähdetään sukuloimaan maailmalle. Jee.

*
Varmasti olette ikionnellisia kun näin pääsitte osallisiksi lennokkaista pyöräilyllisajatuksistani. Seuraavaksi laitan usbi-piuhan korvaani ja vuodatan kaiken pääkoppani sisällön ihan suodattamattomana tänne. Hurraa.

*
ainiin ja ps. ja ks. vielä kerran eilinen postaus ja sen kommentit.

meillä ei makseta kotitöistä.
Kuukausiraha on meillä luonnostaan lankeava etuus olemisen sietämättömästä keveydestä.
Kotityöt ovat  Πολιτικός -- elikkästen yhteisten asioiden hoitamista, ihan siltä varalta että muinaiskreikka on sattunut lipsahtamaan pois päistänne - ja niitä tehdään silloin kun käsketään.
Tänään ilmoitin että siiheksi kun tulen tanssimasta, pitää  Πολιτικός  eli yhteisten tilojen siivous olla hoidettuna, jakakaa itse kuinka parhaaksi näette. Kuten aina ja yleensä, halutuin nakki jostain omituisesta syystä on vessan siivous.


2 kommenttia:

  1. Miten sä saatkin pyöräilyn kuulostamaan noin houkuttevalta. Sellaiselta et jos pyöräilisin kolmekin kilsaa, niin saisin vähintään kolme lukua tekstiä tulevaan romaaniini katottoman matkustamisen aiheuttamalla kuntoilulla.
    Jos saisin edes idean romaaniini. Olisko se joku epätoivoinen kotirouva- kirja vai kuuma pimu epätoivoisessa elämässä- kirja vai näin vältät siivoamisen ja ruoanlaiton -kirja

    VastaaPoista
  2. Pinkki: kyllä tossa on ihan selvästi aineksia menestysromaaniin "Epätoivoinen kotirouva välttelee epätoivoissaan siivousta ja ruuanlaittoa yhdessä kuuman pimun kanssa."

    -m-

    VastaaPoista