ämpär-lista

Aamukampa: kuusi työaamua kahdelle työviikolle jaettuna!

Tajusin eilen, että edessäni on ihan valtavan pitkä lomapätkä.

mureh nro1: täytyisikö kuitenkin käydä edes kerran verstaalla, tsekkaamassa sähköpostit? Kyllä en tsekkaa kotona mitään.

mureh nro2: mitä ihmettä teen koko loman?
Viime kesänä olin yhtäjaksoisesti lomalla kolme viikkoa.  En ehtinyt päästä edes lomatunnelmaan, ensin oli poissa yksi ja sitten toinen. Viime kesänä muistan siivonneeni ja nukkuneeni loputtomasti siihen löytyi selitys alkusyksystä ja suunnitelleeni kaikenmoista liikunnallista jota enimmäkseen en muista toteuttaneeni.
Tänä kesänä olen poissa verstaalta viisi viikkoa. Käsittämätöntä.

Oloni tänä kesänä on tarmokkaampi paitsi että olen ihan järjettömän työväsynyt. Työpäivän jälkeen ehdin ja jaksan monenmoista, päivät ovat pitkiä eikä yleisestä väsymys-mas-ahd:ista  ole tietoakaan.
Mitä ihmettä teen koko loman?

Tulin siihen tulokseen että tarvitsen ämpär-listauksen kaikesta siitä mitä haluan tehdä.
Tai aion tehdä.
Tai täytyy tehdä (grr)

Täytyy tehdä (grr): perusteellisemmanpuoleinen siivonta vierasmaalaisten vieraiden takia.
Olen enimmäkseen vastuuttanut keskenkasvuiset huolehtimaan yhteisten tilojen siisteydestä: ne tekevät sen kiltisti, melkolailla mukisematta ja aina pyydettäessä.
Koska ne tekevät hommansa aina pyydettäessä ja täysin vastikkeetta, en ole juurikaan puuttunut lopputulokseen. En yhteistiloissa, enkä kenenkään omassa komerossa.
Mutta-mutta: tällä hetkellä useimpien ovien takana vaanii keskikokoista metsäkissaa suurempia pölykeräytymiä, tasoille on kertynyt elämää tärkeämpiä papereita ja kirjakasoja ja muutenkin elomme näyttäytyy vähintäänkin boheemina.
Asialle täytyy tehdä jotain. Ennen kuin ne ulkomaalaisvieraat tulevat.

Aion tehdä: ainakin kaksi eväspyöräretkeä retkipyöräevästä pyöräeväsretkeä eväsretkeä pyöräillen  lähiseudulle. Toisen teimme kertaalleen viime kesänä kaikki yhdessä, toista olen suunnitellut jo ainakin vuoden, mutta en vain ole saanut aikaiseksi. Enimmäkseen koska mamoilen muka liiallisen vastatuulen takia.
Kumpikaan reitti ei ole kovinkaan pitkä ja maisemat palkitsevat vaivannäön moninkertaisesti.

Aion tehdä: lenksata ja huoltaa selkäaparaatin mahdollisimman hyvään kuntoon.

Haluan: kokeilla taas vaihteeksi, pystyisinkö kutomaan tai virkkaamaan.

Aion tehdä: lukea.

Parasta kaikesta: aion lenksata, lukea ja ehkä pyöräilläkin kaksi viikkoa etelän lämmössä.
Kaksi viikkoa!
Aiomme maata uima-altaalla kyllästymiseen asti, kävellä vesirajassa, kuntoilla vähän, kulttuurimatkailla pikkuriikkisen ja enimmäkseen aiomme nauttia hyvästä ruuasta ja vain olla.4 kommenttia:

 1. 5 viikkoa!!! Siis OMG! Nauti täysillä!

  Mäkin aion lukea esim Anna Perhon Pientä säätöä lukulistalla, sen liäksi aion kokeilla Taina Latvalaa ja Leplerin dekkareita.

  VastaaPoista
 2. Elisa: en meinaa itsekään uskoa sitä viittä viikkoa, olen laskenut ja laskenut ja laskenut...!
  Siinä on muutama päivä vanhoja pitämättömiä lomia, reilun viikon verran saldoja ja sitten vielä tämän vuoden lomat. (ja talvellekin jäi vielä päiviä!) Käsittämätöntä.
  En meinaa uskoa vieläkään!

  Mulla on lukulista vielä ihan auki :)

  VastaaPoista
 3. 1. EI MISSÄÄN nimessä pidä. Työajatuksia ei saa edes ajatella lomalla.
  2. Johan tuossa tuota oli. Tekemistä. Ihminen loppujen lopuksi niin kovin vähän tarvitsee tekemistä saadakseen aikansa kulumaan :)

  VastaaPoista
 4. NO huh ja vau! Viisi viikkoa!
  Ja ajatttele, lapset on NIIN isoja, että lomakin on jo loma eli saa lenksata ja lukea vaikka aamusta iltaan lähes keskeytyksettä. Vrt.pikkulapsivuodet.

  Mun loma on loppumetreillä. Ei lisättävää

  VastaaPoista