tiistai 29. syyskuuta 2015

aikavaras ja muuta

Raportteja

-vaatekaappirapo: tilanne ennallaan. Yritin perjantaina tehdä vaateostoksia. Sovitin suunnilleen skviljoona erilaista trikoopaitaa, neuletta ja ties mitä. Kaikki hyvät paidat olivat menneet kyykkyyn tai muuten vain piiloon.

- vaivaispolvirapo: korjaantumassa. Epäilen, että syyllinen polvivaivaan löytyy työstä: parin työkeikan verran huonolla alustalla seisoskelua. Narina, rutina ja natina ovat tosin tulleet jäädäkseen.

- hyvien asioiden rapo:


**

Haluaisin kirjoittaa kaikenmoista: keittiöstä, ruuanlaitosta, teiniangstista ja teinihysteerisriemullisuudesta, kirjoista ja lukemisesta, nukkumaanmenoajasta omasta, siitä kuinka hauskaa on varastaa itselleen omaa aikaa ja vaikka mistä muusta. Sanat eivät vain asetu.

Tykkään kaikkein eniten semmoisesta omasta ajasta, jonka salakähmäisesti kähvellän itselleni. En menekään suoraan töistä kotiin lällällää vaan käynkin matkan varrella vaatekaupassa. Tai kirjastossa. Tai kävelen pidempää reittiä bussipysäkille. Tai lähdenkin vähän aikaisemmin kotoa kaupunkiin.
Tietenkin voisin tehdä sen ihan noin vain, julkisesti ja avoimesti.
Mutta on paljon hauskempaa kun tekee salaisesti ja ex tempore.

Tykkään myös semmoisesta omasta ajasta, jonka saan, kun päätän että pistän kaikenmoiset kompuutterit pois riittävän aikaisin ja menen sänkyyn lukemaan.
Aina luulen että luen ainakin tunnin. Aika usein havahdun siihen että olen lukenut sivukaupalla silmät kiinni. Aika monet kirjat ovat itse asiassa paljon parempia silmät kiinni luettuina, niiden juonista tulee merkillisen villejä.
Lukuvuoden alussa luulin, että olen kasvanut ja aikuistunut sellaisella tavalla, että jaksan valvoa melkein yhteentoista. Kyllä oli harhaa. Minun pitää olla sängyssä klo 21.50. Jaksan lukea silmät auki vajaat puoli tuntia ja sitten luen kymmenen minuuttia silmät kiinni.
Se on kuulkaa onnellisen elämän salaisuus.
Uskokaa pois.
1 kommentti:

  1. Ihana sinä :)
    Minä muuten yhdyn ihan täysillä tuohon vaatekaappiangstiin. Vaikka yrittäisinkin löytää kaupoista jotain kivaa, niin joko kivat vaatteet piiloutuvat tai niitä ei ole. Mysteeri.

    VastaaPoista