maanantai 11. tammikuuta 2016

maanantaihaja - juttu nro 999

Tulisikohan elämä paremmaksi jos rupeaisin heräämään eikun nousemaan aamuisin aikaisemmin?

Muutaman motivaatio-opuksen (ja blogin) luettuani olen huomannut tendenssin: pitäisi ottaa aikaa sieltä missä sitä on, mieluimmin aamusta.
Jos heräisin nousisin aamuisin puolituntia tai tunnin aikaisemmin, ehtisin kirjoittaa aamusivuja, joogata, meditoida tai juosta maratonharjoituksen.
Tulisin heti luovemmaksi, seesteisemmäksi ja hyväkuntoisemmaksi.

Annanko mukavuudenhaluni tulla luovuuteni, seesteisyyteni ja hyväkuntoisuuteni eteen?
Miksi paljon mieluummin puolitorkun lämpimän peiton alla sen viimeisen puolituntisen ennen herätyskellon sulosointuja?

*

Kaksi lapsukaista keksi itselleen uuden harrastuksen. Toinen saa kanavoitua loputonta energiaansa, toiselle tarjolla haasteellista liikuntaa.
Toivoin puolihuolimattomasti että kolmaskin löytäisi itselleen vielä mieluisaa tekemistä - lapsipolo kun on ollut vähän tuuliajolla harrastustensa suhteen.
Iltaan mennessä oli hänellekin avautunut mahdollisuus uuteen.
Mukava huomata, että universumi tai mikälie on kuulolla ja vastaa.
Pitäisi osata omalta osaaltaankin huhuilla oikeilla sanoilla.

Haluan uuden kivan harrastuksen. ja muutaman muun jutun

uninen gerbiilikasa ei liity hajatuksiin mitenkäänps. seuraava juttu on tuhannes tässä blogissa. Postausaihetoiveita vastaanotetaan!
4 kommenttia:

 1. Vau, melkein tuhannes postaus! :)
  Mäkin olisin "jotain" kivaa vailla, en vaan tiedä mitä. Mutta se takuulla ei ole yhtään aikaisempi herätys... :D (Eli hyvästi sitten luovuus ja hyvä elämä.)

  VastaaPoista
 2. Mä ainakin annan mukavuudenhalun tulla luovuuteni ja hyväkuntoisuuteni eteen.

  En vaan pysty herää aikaisemmin, ainakaan tässä pimeydessä.
  Ehkä keväällä?

  UUSI harrastus olis kiva, mut mitä?

  VastaaPoista
 3. Mäkin olen vailla jotain uutta kivaa harrastusta. Vain näkemys puuttuu sen löytämisestä ja viitseliäisyys sen toteuttamisesta.

  Minulla soi ti-to klo 5:30 ja ma&pe 6:30. Ihan hanurista. Ma&pe menettelee, mutta ti-to on ihan puhdasta tuskaa. Yhtään en ole ylevöitynyt, enkä mistään hinnasta laittaisi kelloa soimaan yhtään minuuttia aikaisemmin. Tosin se pitää todeta, että noi ti-to työpäivät on yleensä kaikkein tehoikkaimmat ja yleensä olen jo klo 16 kotona ja kun kevät tulee, niin mulla on koko pitkä ilta aikaa harrastaa fiksuja (=kattoon tuijottamista)

  VastaaPoista
 4. RvaK: tuo 5:30 on ajatuksenakin aivan absurdi! Respect jokaisesta aamusta...! Meillä soi kello 6:24, se on aivan riittävän ylevää meille!

  Mikäköhän olisi hyvä uusi harrastus? Olen aina lähtenyt liikkeelle siitä, että pitäisi harrastaa liikuntaa. Entä jos ei pitäisikään - jos harrastaisikin jotain aivan muuta? Vaikka...vaikka...?

  VastaaPoista