tiistai 19. huhtikuuta 2016

Matkarapo: momentum

Meidän matkastamme ei oikein saa lifestylehenkistä matkarapoa. Ihan vain siksi, koska olimme sukuloimassa tanskalaisen maaseudun ytimessä mikroskooppisen pienessä kylässä, jonka paikantamiseen tarvitaan melko yksityiskohtainen kartta, ja jonka ainoat nähtävyydet ovat huoltoasema/kauppa ja kylätalo.

Mutta tiedättekö momentumin?
Se on se juttu, joka feissibuukissa alkaa se tunne kun...

Momentum1.

Havahdut siihen että huomaat istuvasi pikkuriikkisen tanskalaisen maalaiskirkon ahtaassa penkissä perheesi ympäröimänä, edessäsi joku vieras vaari torkkuu autuaasti hymyillen, pappi saarnaa, olet aivan ulalla kun kirkkokansaa naurattaa ja mietit, että mitä ikinä olet elämästäsi haaveillut ja kuvitellut, niin mikään niistä kuvitelmista ei valmistanut sinua tähän.
Siis pikkuriikkiseen tanskalaiseen maalaiskirkkoon, konfirmaatioon ja siihen, että vaikka oletkin ihan ulalla, sinua alkaa pikkuriikkisen niiskututtaa kun katselet niitä lapsia.
Eikä siihen että huomaat laulavasi virsiä tanskaksi.


Momentum2

Edelleen siellä pikkuriikkisessä tanskalaisessa maalaiskylässä, jonka paikantamiseen tarvitaan kohtalaisen tarkka kartta.
Havahdut aamiaismajoituspaikan aamupalapöydässä siihen, että käynnissä on pitkä, monipolvinen, fiksu ja äärettömän hyvin argumentoitu, johdonmukainen keskustelu uudesta opetussuunnitelmasta ja että keskustelua vievät eteenpäin ihmiset, jotka ovat sinulle sukua.
Että ne keskustelijat ovat itseasiassa ihan omatekemiä lapsukaisiasi ja niillä on selkeitä, perusteltuja ja hyvin argumentoituja mielipiteitä, joiden takana ne osaavat ja uskaltavat seistä.
Mietit, että mitä ikinä elämästäsi oletkaan haaveillut tai kuvitellut, mikään ei ole valmistanut sinua tähän.
Siihen, että elämä on sadoin verroin työläämpää ja sadoin verroin parempaa ja täydempää kuin missään kuvitelmissasi.


Momentum3

Yhä edelleen siellä pikkuriikkisessä tanskalaisessa maalaiskylässä. Illan pehmeässä valossa, hyvässä seurassa. Edessäsi, kanssasi olevien ihmisten kanssa on hyvä ja leppoisa olla ja oivallat, että se johtuu näistä ihmisistä, heidän parisuhteestaan; miten siinä on hyvä levätä ja olla.


*

Matkan tärkeimmät nähtävyydet: maaseutu, Legolandin portti, lentokenttä. Ja legendaarinen huoltoasema maaseudun ytimessä.


Lisää nähtävyyksiä: legendaarinen spaghettijäätelöannos ja suurtapahtumia lähitienoilla, kauniita pikkukaupunkeja.5 kommenttia: