maanantai 16. lokakuuta 2017

kävelyitä

Lähiössä asumisessa on se aivan mahtava puoli - tai ainakin meidän kulmilla asumisessa - että voi lähteä kauppaan ja voi valita, meneekö suorinta tietä puolisentoista kilometriä vai ottaako reitin pururataa pitkin ja metsän kautta ja kulkee hiljalleen nauttimassa syksystä.

Perjantaina valitsin metsäisemmän reitin. Se oli hyvää tekevä tunti.Kahlasin syksyn lehdissä.
Vaahterat ovat parhaita. Hämärtyvässä syysillassakin kirkkaana hehkuva vaahteratunneli virkistää ja elävöittää. Auringossa ne suorastaan häikäisevät.

Oli pakko laulaa vähän (tiedättehän ne pelottavat kummitustarinat syksyisen hämäristä metsistä, joissa kadotettu sielu valittaa...? niihin on keksiäkäinen selityksensä)

..."oratuomet, kuusamat, haavat jo mennä saavat, mennä saavat. Vedet, hiekkanotkelma, suo hyvästelemme nuo, hyvästelemme nuo." (JRR Tolkien; Matkalaulu. Ihanaan Toni Edelmanin sävellykseen)

Sunnuntaiaamunakin oli kävelysää.
Heti aamusta.


Sunnuntaina pitkästä aikaa olivat liikenteessä myös peurat
*
7 kommenttia:

 1. Metsät ja luonto on kyllä ihania! <3 Sielu lepää siellä :)

  VastaaPoista
 2. Kuulin vaahteranlehtien äänen tätä lukiessa. Ihanan syksyisiä kuvia!
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Kuulin vaahteranlehtien äänen tätä lukiessa. Ihanan syksyisiä kuvia!
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Tämä! LÖysin ihan uuden elämän muutama viikko sitten kun kiersin lähimetsän polkuja. Niin ja löysin täältä omakotitalojen keskeltä vanhan maatilan piharakennuksineen. Arvaa vaan jäinkö haaveileen sellaisen ostosta. Varmaan saisi kyllä pulittaa pitkän pennin, jos se myyntiin tulisi. :D (Ellei kaupunki vetäisi tonttia välistä.)

  VastaaPoista
 5. Kahisevat syksyn lehdet on hauskoja. Ne saa aina hymyilemään ja samantien alkaa lapsettaa. Toissapäivänä kävelin pitkää mäkeä alas, se oli peittynyt märkiin haavan lehtiin ja jotenkin minut yllätti se miten liukkaita märät lehdet ovatkaan. Olin varmaan huvittavan näköinen, kun ensin menin rennosti pitkällä askeleella ja sitten kohta köpöttelin kuin vanha mummo :)

  VastaaPoista