Missä tunnelmissa viikonloppuun

Taannoinen postaukseni suunnitelmallisesta viikonlopusta herätti ihmetystä: miten voikaan ihminen olla niin suunnitelmallinen, että tekee viikonlopuksikin pläänin.
En ole aina ihan niin suunnitelmallinen, että paperille asti kirjaisin vapaapäiväsuunnittelmiani.
Mutta jotain tekemistä minulla on pakko olla.
Jokin runko ja ranka päiville.

Jos minulla ei ole mitään suunnitelmaa tiedossani - tai vielä pahempaa, jos meinataan viettää pyjamapäivä - olen ennen aamukymmentä kuin liian pieneen häkkiin teljetty neuroottinen tiikeri ja puoleen päivään mennessä olen purrut jotakuta nilkkaan, vähintään. (yksi talvi oli väsymysskaalalla niin paha että ilmoitin meidän viettävän koko perheenä joulupäivän ajan mitääntekemätöntä pyjamapäivää. jaksoin kolmeen asti, sitten ratkesin ja lähdin kävelylle.)

Minut saa hyppimään seinille rakkaan puolisoni tapa pitkin viikonloppua heitellä voisvaix -ehdotuksia, (esim. punttisali /visiitti mammalle /käynti kirjastossa/ kahville kavereiden kanssa; näistä se lopulta päätyy toteuttamaan shakkiturnauksen tietokoneella "hys en pysty puhumaan, mulla on pikapeli kesken")
joita sillä ei ole aikomustakaan toteuttaa - ja minä en kaikkien näiden aviovuosien jälkeenkään ole oppinut, että voisvaix ei ikinä toteudu ja sitten odottelen että mennäänkö kahville, mammalle vai kirjastoon, grr.

Mutta, hyvät ystävät, helpottaakseni suunnittelemattomuudesta kärsiviä kanssatovereitani ja muita mahdollisia voisvaixin uhreja, sekä ilahduttaakseni suunnittelukokeiluhaluisia sieluja, voit tästä ladata oman suunnitelmarunkosi lähes täydelliseen viikonloppuun (tai valinnaiseen vapaajaksoon)

Täytä omilla vastauksillasi, ja nauti vapaapäivistä!


Viikonloppuherkku?
Ennen meillä oli tapana ostaa perjantai-illalle hyvät salaatit ja katsella jotain suosikkiohjelmaa telkkarista. Nyt on salaatintoimittajan perjantaivalikoima muuttunut, suosikkisalaattia ei myydä enää perjantaisin.
Herkuttelen manteleilla ja banaanilastuilla, ainakin.
Ja voisin käydä hakemassa voisarvia aamupalalle.
Viikonloppujuoma?
Perjantai-iltaan kuuluu viini- tai olutlasillinen. Jääkaapissa näytti olevan kelpo oluet odottamassa.
Lauantaiaamuna ihana kuuma kahvi, ehdottomasti!
Tänä viikonloppuna vaikuttaisi kuluvan myös sitruunamehua, on flunssa tai muu rutto iskemässä.

Välttämätön kotipuhde, joka on tehtävä?
Sieluntilani näkyy aina keittiön työtasojen kunnosta. Kun olen hyvällä mielellä, keittiön tasot ovat siistit. Mitä surkeammaksi mielialani vajuu, sitä kaoottisemmaksi tasot muuttuvat.
Pitää siis yrittää olla hetken verran hyvällä mielellä ja ruokota työtasot kuntoon.
Merkillistä on se, että jos vaikka lauantaina järjestelen tasot kuntoon ja sunnuntaina alkaa ottaa elämä päähän, ryömivät kaikki tavarat äkkiä kaapeista takaisin tasoille.
Ihan minuutissa voi tapahtua se.
En ymmärrä.

Perinteinen perjantaijuttu?
Meillä se on sauna. Perinteisesti toimivassa, vanhassa kerrostaloyhtiössä on vielä saunavuorot. Meidän vuoromme on perjantai-iltana. Siitä alkaa viikonloppu.
Yritän jallittaa nuorison hoitamaan imuroinnin ja vessanpesun.

Leppoisa lauantaipuuha?
Kepukkakuuset! Nyt rupean askaroimaan kepukkakuusten kanssa.
Ja sitten pitää lukea yksi e-kirja loppuun, kun siitä päättyy kohta laina-aika.Sympaattinen sunnuntaipuhde?
Olisikohan aika ripustella kausivaloja? Lehtori, joka yleensä on hyvin puritaani ennen adventtia tapahtuvaan kausikoristeluun, kysyi jo, milloin aion laittaa parvekkeelle jotain valoa ja millaista?
Tulkitsen tämän verhotuksi kehoitukseksi tehdä asialle jotain.
voisvaix.

Viikonlopun telkkariohjelma?
Amazing Race.
Se on ainoa telkkariohjelma jota ihan seuraamalla seuraan.

Jotain uutta ja yllättävää?
Tämä viikonloppu näyttäisi menevän nuhan /flunssan seurassa. Se on sillä tavalla uutta ja yllättävää, että en ole koko syksynä vielä sairastellut.
Tosin olisin mieluummin kokematta tätä uutta ja yllättävää juttua.

Isoveli kysyi, olenko kuunnellut Värttinän LOTR-musikaalia. En edes muistanut sellaista juttua. Voisin kuunnella.

Ja kissan kynnet pitäisi leikata.
voisvaix.
8 kommenttia:

 1. Mulle ne mielikuvissa maalaillut tulevien juhlapyhien "koko päivä pyjamassa suklaata syöden ja kirjaa lukien" olis pahimman luokan kidutusta. Olen niin raitisilmariippuvainen ihminen, että ulos on vapaapäivinä päästävä viimeistään aamupäivällä yhteentoista mennessä tai ei hyvää seuraa.
  (Ja jos yhtäkkiä päättäisin kokeilla tuota kliseistä pyjamapäivää, pitäisi ensin hommata se pyjama ja opetella tykkäämään suklaasta).

  Minä taidan olla meillä se voisvaix-tyyppi, joka kehittelee mielessään kaikenlaista tekemistä viikonloppuun, mutta sitten kuitenkin peruu, koska just se ei huvitakaan, vaan huvittaakin joku ihan muu. Viime viikonloppuna olin mm. ehdottanut ukkelille, että voitaisiin vaikka mennä johonkin laavulle paistamaan makkaraa ja ukkeli sitten kävi ostamassa asiaankuuluvia tarvikkeita, mutta ei me sitten mentykään, koska oli mun mielestä niin tyhmänkolea tuulikeli.

  Hyvää kepukkakuusiviikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ehdottomasti pitäisi ensin olla täydellinen pyjama; olen etsinyt sitä nyt varmaan kymmenen vuotta, enkä vieläkään ole löytänyt (sillä siitähän tietysti riippuu kaikki, ja erityisesti pyjamapäivän onnistuminen)
   Suklaansyöntikään ei kovin hyvin suju, mutta voisvaix vetelehtiä muuten. Jos pystyisi ja kykenisi :)

   Poista
 2. Uuh, mulla olisi edessä eka kerta noiden kaverusten kynsien kanssa kans ... apua!

  Leppoisaa viikonloppua silti ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minä löysin kissankynsimanikyristin! Menemme sinne heti, kun saamme auton sopivasti lainaan. Kasvattaja on nimittäin aikoinaan leikannut pikkukisun kynsiä vähän huolimattomasti, eikä se anna oikein kunnolla koskea tassuihinsa. Se on myös hyvin epäluuloinen kaikkea palkitsemista ja lahjontaa kohtaan, joten yhtälö on melkoisen haastava...joskus onnistun leikkaamaan yhden tai kaksi kynttä, mutta toiseen tassuun en pääse käsiksi.

   Poista
 3. Mä otan listalleni sympaattisen sunnuntaipuhteen. Olen todennut, että remonttimiehet on vetäneet heinäkuusta lähtien voisvaix-kuviot päälle. En enää jaksa odotella niitä ja nyt kyllä virittelen parvekkeen täyteen valoja ja härpätintä. Jos keltapukuiset tulevat tämän vuoden puolella, tarjoan niille ovella snapsin ja sanon, et voisvaix hipsii täältä huttulan kuuseen forevö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. remppaheikkien voisvaix on aivan omaa luokkaansa. Meillä tehtiin verstaalla joitakin vuosia sitten putkistohommeleita, odotan yhä loppusiivousta.

   Minun valojenripusteluni lievästi epäonnistui. Huhkin parvekkeella ikuisuuden vain huomatakseni, että valot ovat liian himmeät. Voisvaix ottaa ne pois ja ripustella kirkkaammat tilalle. Grr.

   Poista
 4. Voisvaix... :D Itse toteutan enimmäkseen tuota, mutta helppohan minun on. Harmi, että flunssa tuli muuttamaan hyviä suunnitelmia, toivottavasti olet jo toipunut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voisvaix on välillä hyvinkin toimiva malli, sitä kannattaa käytellä viisaasti ja riittävän usein :)
   flunssa meni pois, ja on kait jo tulossa takaisinkin, plääh sille :)

   Poista