ratkaisu kor-kriiziin

 Onko teillä sama että ahistaa oireeton supertartuttajuus?

Minua ainakin.

Joka tuutissa hornataan näistä oireettomista jotka vastuuttomasti kirmailevat niemissä, notkoissa ja saarelmissa tartuttelemassa viattomiin riskiryhmäläisiin TheTautia.

Mistä helkatasta voi tietää että on supertartuttaja jos on oireeton?


Mikä edes lasketaan lieväksi oireeksi?

Jos aivastaa kertaalleen tiistaina niin miten pitkäksi aikaa pitää mennä peiton alle piiloon?

Ei kannata täyttää sitä nettikyselyä, kun vastaatpa mitä vain, pitäisi mennä viipymättä testiin.
(tein kerran kesällä sen haluan vain kokeilla version, jossa vastasin kaikkiin että ei ole. tuli ohje että mene testiin)

Pelkään ihan lakkaamatta että kimppuni käy semmoisiin E.T:stä tuttuihin kammottaviin avaruushaalareihin sonnustautunut jäljittäjäjoukkio joka kietoo minut muovipussiin ja kiikuttaa johonkin valtion salaiseen karanteenityrmään olemasta supertartuttaja. Samaan syssyyn ne tietysti käärivät koko talon kuplamuoviin ja pystyttävät karanteenilipun lipputankoon että varmasti kaikille on selvää missä se huoleton aivastelija piileskelee. ja sitten me ja lapset maataan siellä karanteenibunkkerissa muovipusseissa ja ojennellaan toisillemme etusormia että foun houm ja syrän on vielä lämmin mutta keho on viileänhikinen.

Mutta minulla on ratkaisu, saa ottaa käyttöön ihan ilmatteeksi.

Keksitään semmoinen testi että aamuhönkäisystä näkee onko tartuttavalla tuulella vai ei. vähän niin kuin raskaustesti mutta näyttökuvassa ei tarvi olla suloisia sydämiä tai töppösiä vaan esim että jee olet terve!

Se toimii näin: menet aamulla vessaan ja ennen hampaiden pesua hönkäiset aamuhönkäisyn tai yskäiset aamuysköksen, voivat kemistit päättää kumpi johonkin koeputkeen tai rööriin tai johokin ja siinä sitten peseskelet hampaita ja odottelet että tuleeko testiruutuun jee vai mene takaisin sänkyyn kurja.

Johan voi ihminen huoleti lähteä maailmalle tai mennä takaisin nukkumaan, tuloksesta riippuen.


Testiä odotellessa, hopihopi kemistit ja muut keksijät.


**


ei sillä että normaalioloissakaan kävisin yökerhoissa hoilaamassa aikuista naista tai jäähalleissa pelaamassa jääkiekkoa tai mitään, saati että tekisin molempia samana päivänä, mutta olisihan se mukavaa että olisi se optio jos haluaisi. kun ei tarvitsisi pelätä olevansa supervaarallinen.*

ajastettu postaus

6 kommenttia:

 1. Tämä on oikeasti nerokas keksintö!! Mä mietin tosi usein just tätä samaa, että mistä voi tietää (super)tartuttaako itse tai vastaavasti kaikista ihmisistä, että "onkohan toi tartuttaja". Ja toi aivastaminen, voi jessus mikä synti se onkaan! Jo pelkkä nenän niiskautus kerran saa tuntemaan olon vähintäänkin spitaaliseksi.

  Hyvää viikonloppua (ja vähän myöhässä hyvää "vanupuikkohääpäivää" 💛💛💛)!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Emma, sullahan on tätä luonnontieteellistä osaamista, rupeapas väkertämään testiä! :D
   Kaikkein kamalinta on, jos alkaa maskin takana aivastuttaa tai niiskututtaa, eikä pysty aivastamaan saati niistämään.

   Poista
 2. Mä olen salaa toivonut, että sellaisia koronan haistavia koiria olisi joka paikassa. "Nuuhnuuh: voitte mennä kauppaan/kouluun/harrastukseen". Mutta ehkä tää on parempi. Ja sitten voisi ulkoilla nenä kroonisesti tuulesta niiskuttaen näyttäen lappua: "se on kroonista ei koronasta", kun olisi aamulla niiskauttanut sen testin. Ja ei tarvitsisi harrastuksessakaan miettiä, että entä jos nyt tartutan nuo iän puolesta riskiryhmässä olevat kanssaeläjät... -q

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin ehdottaa siskolle, että hän kouluttaisi koirastaan koronakoiran. On kuulemma vähän työlästä.

   Poista
 3. Välttelet vaan kaikkia nuoria ihmisiä, niin sillä hyvä :D Oman nuorisosi iltariennot katkaiset kaikki ja ehkä kiellät heiltä harrastuksetkin ;)

  Väitän, että kukaan keski-ikäinen ei sairasta koronaan tietämättään. Valitettavasti tiedän useita koronan sairastaneita keski-ikäisiä ja kaikki ovat olleet ihan helvetin kipeitä. Tokihan riski on että keski-ikäinen tartuttaa muita ennenkuin oireet iskevät.

  Ihan 100% vakavissani en ole väitteeni suhteen :) Siltikin istun metrossakin enää vain keski-ikäisten maskinaamaisten tyyppien viereen. Viimeksi kun kävin lounaalla valitsin sellaisen paikan, jossa ei ole nuoria aikuisia.

  Halpa syljestä tai virtsasta tehtävä testi olisi todellakin tervetullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuorison liikkumisen rajaaminen on helpommin sanottu kuin tehty. Mulle ilmoitettiin just, että meillä on kokoontumisrajoitusten puitteisiin juuri ja juuri sopivat halloweenbileet. Sikäli kun nuorisoa tunnen, ne makaavat yhtenä hihittävänä möykkynä lattialla, pelaavat korttia ja halailevat toisiaan.

   Keväällä olin tiukempi, nyt pidän mielenterveyttä tärkeämpänä. Ja ajattelen että niin kauan kuin ne meidän nuorison käyttämät harrastusryhmät jatkuvat, osallistukoot!

   Sama juttu, julkisissa istun vain maskeerattujen viereen ja jos mahdollista yritän katsoa paikan jossa ainakin takana olevallani olisi maski.

   Poista