Lauantai - huonekalutetristä

 ei tautia testattu kotikeinoin - karanteenista taudinjäljityksestä vapauttava päätös.


Meillä on tällä hetkellä sohvana -60-70 luvun tymäkkä vuodesohva, jolla mukavasti istuu kaksi, enintään kolme henkeä.
Vanha rönöttävä kulmasohva oli jo aikoja sitten muuttunut todella rönöttäväksi ja upottavan epämukavaksi ja hankalaksi. Oikeastaan haluaisin siitä kokonaan eroon kun se on niin iso, mutta en ole saanut jälkikasvulta luopumislupaa. Nykyisellään se vie tilaa taka-/vierashuoneessa.
Se on avattu kulmuudestaan pitkäksi yhtenäissohvaksi; ja kutsumme sitä poliittisesti epäkorrektilla nimityksellä lessusohva, koska siihen mahtuu jälkikasvua metritolkulla.

Tajusin jossain vaiheessa, että olkkarissamme on aika vähän istumatilaa muille kuin meille kahdelle aikuiselle. Tilasimme alkusyksystä olkkariin lisäpalan sohvalle. Että mahtuu jälkikasvu edes jotenkin rönöttämään.

Uusi lisäpala on itse asiassa pelkkä tukeva laveri, jolla voi hätätilassa nukuttaa jonkun. Tai ottaa päivänokoset.



Pelasin lauantaina huonekalutetristä kun yritin sovitella mukavalla tavalla uudet ja vanhat kohdilleen niin, että kaikki kivat huonekalut mahtuvat ja on vielä tilava tunne.
Se kotona asuva nuori on jo viikkoja jurputtanut, että jostain pitää myös luopua, ei voi vain hommailla uusia kalusteita. Se taitaa valitettavasti olla oikeassa.

Haluaisin olkkariin yhtä sun toista, vähän erityylistä, mutta taitaa jäädä haaveeksi kun en ole valmis luopumaan mistään olemassaolevasta.
Haaveilen ajoittain myös pienemmästä asumuksesta, mutta tällä kalustemäärällä siitä haaveesta täytyy ilmeisesti päästää irti.



Siirtelyhommista jäi jotenkin epämääräisen tyytymätön olo. 
Tavallaan kaikki on ihan kivasti ja tila on yhä suhteellisen avoin, mutta jotenkaan ei sitä mitä olin päässäni kuvitellut.

Sain vaihdettua jouluverhot pitkän vaihtaako-vaiko-eikö -arpomisen jälkeen.

Epäilen että tyytymättömyys liittyy itsemuodostamiini kasoihin ruokasalin pöydällä ja yhdessä kaapissa. Se kaappi oli käytännössä tyhjä kunnes työnsin sinne kasakaupalla kasoja.
Meillä olisi paljon kasattomampaa ja viihtyisämpää jos minä en asuisi meillä.

*

adventtilaukalla - postaus päivässä jos hyvin käy

1 kommentti:

  1. Meillä Hra Kepponen kävi taas altistumassa töissä koronalle viikko sitten perjantaina. Oireita ei ole ja kaksi kotitestiä on tehty. Jäljityksestä ei ole kuulunut mitään. Vähän hämmentävä kokemus, mutta onhan tässä vielä monta päivää aikaa ilmoittaa.

    VastaaPoista