talviuniaika

jaa-ha, mistäs tänään natisisi?

Eikun meillä olikin viikonloppuna tosi hienoa.
Lauantaina hraH oli töissä ja minä laahasin kauhukolmikon tutkailemaan talvikenkätilannetta lähimpään kenkäkauppaan. Isoveli suostui lähtemään sillä ehdolla, ettei tarvitse sovittaa kuin enintään kolmet kengät ja Isosisko sillä ehdolla, ettei tarvitse istua pitkään bussissa. Isoveli löysi yhdet mahdolliset, Isosisko halusi kuomat (joita minä inhoan), Pikkusisko halusi kaikki kengät, myös ne liian isot, jotka näyttivät lumimiehen tassuilta.

Sunnuntaiaamuna kunnostauduin siinä etten ollenkaan hermostunut jumalattoman aikaisesta ylösnousemuksesta, vaan päätin olla superäiti ja tein lapsille oikein hienon ja epäterveen aamupalan. Oli muffinseja, mustikoita ja mansikoita, appelsiinimehua, muroja.
Aamupalan jälkeen nuoriso jähmettyi töllöttimen eteen ja minä aloin puuhata päiväruokaa. (kalaa, kasviksia, paahtopaistia, kermaperunoita, salaattia)
Kun päiväruoka oli kantimissaan, päätimme lähteä yhteiselle ruokahalunhoukuttelulenkille, vaikka vähän satoi. Isoveli protestoi, koska hänellä oli jo valmiiksi nälkä. Kävelimme kuitenkin, tarvoimme pitkin ja poikin lähimetsää, kävimme katsomassa tunnistamattoman eläimen koloa (mangusti? mäyrä? kettu? metsätonttu?), isoa muurahaiskekoa ja koulun takapihaa.

Iltapäiväksi lapset menivät mummilaan ja me hraH:n kanssa lähdimme uuteen yhteiseen harrastukseemme. Oli mukava ilta.

Mutta kyllä oli kaikenlaisia kummallisuuksiakin viikonlopussa.
Niinkuin nyt tuo kellojen kääntäminen, joka on ihan vihoviimeinen juttu.
Ja sitten se, että etsin koko viikonlopun heijastinliivejä vaikka mistä. Ja sitten ne löytyivät niin omituisesta paikasta, etten ihan oikeasti voi ymmärtää, kuka ne on sinne jemmannut. Talvivaatteille on kaksi varastoa: välitön lähivarasto, josta löytyvät pipot ja hanskat ja muu ensiapu - siellä olisi pitänyt myös heijastinliivien olla. Ihan varmasti ne sinne taittelin joskus keväällä. Muistan sen. Talvivaatteille on myös takkijemma, jossa ovat isot talvivarusteet, takit lähinnä. Eivät olleet liivit sielläkään.
Eivät olleet myöskään kenkäjemmassa tai kesävaatejemmassa.
Ne olivat kassijemmassa.
Että kuka käy siirtelemässä tavaroita minun jemmoissani?
Nyt olen jonkinlaisessa viikonlopunjälkeisessä ahd.angstissa, eikä yhtään tekisi mieli tehdä mitään, vaan ryömiä johonkin takkijemmaan talviunille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti