talvialakulo

muumiolo.
Eikös niillä ole tapana rouskuttaa kuusenneulasia ja kömpiä talviunille omaan muumikoloonsa?

Mikään määrä deevitamiinia ja omegakolmosta ei nyt tunnu riittävän.

**

Kimuleilla on perjantaina pikkujoulupirskeet: tonttutalossa tapahtuu.
Olin jotenkin punaposkisella tonttumuorituulella ja nykersin omin pikkukätösin pienen lahjasäkin juhlia varten. Ja essun itselleni. Ja sitten vielä riisipusseja leikkejä varten.
Tonttutalossa on ohjelmassa piparinpaistantaa, piparinmaistantaa, parranpörhistystä, puuronpyöritystä ja paketinpihistystä. Sekä lisätehtävänä vielä poronparkkeerausta.
Kaipa tytöt ja kaverinsa tuolla ohjelmistolla hetken viihtyvät ja saavat vähän hihittää.
Yritin lahjoa Isoveljen joulupukiksi tai tontuksi, mutten onnistunut. (Napero pohti itse asiassa, mihin pakenisi koko illaksi...)
Kuinkakohan monta pakettia kaupan piparitaikinaa tarvitaan melkein kymmenelle kimulille?

**
Viimeinen tosirankka iltatyöviikko ennen joulua. Sekin harmittaa, olisi mukava nyhjätä kotona valmistelemassa kekkereitä: sen sijaan laukkaan kokouksesta toiseen.
Ensi viikolla pari iltaa, sitten rauhoittuu.
Jotenkin olisin loman tarpeessa, kovastikin - mutta tällä hetkellä siihen ei ole mahdollisuutta. Iso työurakka, joka yleensä on hoitunut vasta keväällä, on siirretty vuodenvaihteeseen. Pakko kököttää verstaalla kaikki välipäivätkin.
Mietin, mitä kroppani tästä on mieltä. Tai en mieti: kroppani osoittaa jo nyt mieltään. Käsi lakkoilee, koko aparaatti on jumissa. En millään viitsisi napsia särkylääkkeitä, tulen niistä väsyneeksi ja ärtyisäksi.

Talvialakulo.

2 kommenttia:

 1. Mitäköhän tohon kommentoisi Jonkun vaimo, mene vaikka zumbaan aamuviideltä ja laita joku kivan värinen nätti huivi kaulaan ja johan mieli piristyy.
  Mä en osaa sanoa muuta kuin että olet mahtava, kun jaksat tonttujuhlia järkätä kaiken muun lisäksi.

  pinkki

  VastaaPoista
 2. pinkki: helekatta sentään, aamuviideltä mä yritän nukkua, eikä nätti huivi virkistä kyllä yhtään kun ei nää sitä umpeenturvonneiden silmien takaa :)
  Tykkään joulunodotuksesta. Jos voisin, olisin lomalla aina koko joulukuun. Tekisin vaan joulua, tonttujuhlia ja muuta.
  Mutta kun tuo työnteko on jotenkin suoraan verrannollinen tohon rahamassin suuruuteen...
  -m-

  VastaaPoista