keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

keskiviikkoketutus

En ymmärrä. Jotenkin omituisesti olen kuvitellut että kun oikein kovasti liikkuu ja ulkoilee, niin jopas maistuu unikin.
Höh ja pöh mitään maistu, ihan huijausta! Eilen kävelin töistä kotiin (1h), pyöräilin takaisin töihin (n. 45 min, pidempi reitti) ja sitten taas töistä kotiin (30 min). Kotona vielä rykäisin päivittäiset niskat ja selät (n. 3 sek.)
Ja silti olen muljannut ihan koko yön. Sellainen olo, etten ole silmiäni ummistanutkaan.
Havahduin tuskaisesti puoliunestani tahkottuani pyörälläni viiltävässä pakkasessa verstaalle asti, ja melkein kokonaan heräsin juotuani kaksi mukillista ihan käsittämättömän pahaa kahvia.
Lupaava aamu, kertakaikkiaan.

*

Isoveli - lukevaisin tuntemani ihminen - on kärsinyt tantaloksen tuskia koulun lukupäiväkirjatehtävästä. Opettaja pistää lukemaan kaikkea kummallista. (Populäärimusiikkia Vittulanjänkältä)
Kutakuinkin suora lainaus Isoveljen lukupäiväkirjasta: "En olisi itse valinnut tätä kirjaa kirjastosta, paitsi ehkä sen takia kun kannessa on kirosana. Parasta tässä kirjassa oli kun sain sen loppuun. Acta est fabula, plaudite."
(ja ihan siltä varalta että joku epäilee Isoveljen lukuvalikomaa, niin muutama tietämäni Isoveljen viime viikkoina lukema kirja: Legenda nimeltä J.R.R. Tolkien; Karnazes: Ultramaratoonari; R.A. Salvatore: Lähimetsässä; muutama Carter Dicksonin murhamysteeri)

Minä puolestani olen ilmeisesti lopettanut lukemisen ihan kokonaan.
Yöpöydälläni on vino pino kirjoja, mutta en vain kykene tarttumaan yhteenkään. En vaikka ne ovat kiinnostavia uutuuksia.
Illan unilääkkeeksi tavaan tuskallisesti muutaman sivun Annie Hawesin Kypsä poimittavaksi - olen lukenut sen varmaan ainakin kahteenkymmeneen kertaan. En luultavasti lukisi sitäkään, ellei unilääkelukeminen olisi osa iltarutiinejani.

*

Pohdin eilen, että tarjoanko synttärikakkunani prinsessakakkua vai käpykakkua.

Kyllä on surkeat vitsit ihmisellä.

5 kommenttia:

 1. Ei ollut kyllä surkea vitsi. :)

  Prinsessakakkua tietty tarjoot.

  VastaaPoista
 2. Molempia? Menee ihan kuin mood päivän aikana,tai kierron aikana? :-)

  Onko sinulla piikkimattoa? Halpa sijoitus ja on kyllä mahtava apuvälinen tuon unen kanssa. Liika liikuntahan aiheuttaa sen,että kierroksia on liikaa, ja vika lenkki menee vielä unissa.
  Tuo on ihan mielettömän hyvä apu.
  Makoilu siinä ehtoolla saa vaan silmät pianumaan kiinni, halusit tai et.
  Teputtelu sen päällä sukkasillaan tai paljain varpain tekee hyvää jalanpohjien verenkierrolle.

  Läpimästi annustan. Illalla siinä rentoutuessa velat muuttuu nimittäin saavaiksi.

  Hieman näitä!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ja vielä siis se,että jos varsinkin fillaroit ja tuo tuntuu niskoissa, niin kannustan. ja bonuksena si se niskatyyny kans.

  VastaaPoista
 3. Teidän isoveli vetää mut sanattomaksi. ihana ihmepoika.
  Meidän esikoinen aloitti eilen ozzy Osbournen omaelämäkerran, itsekirjoitetun. Mä hieman nikottelen sitä kieltä ja sisältöä... Mut tosi kiva et se lukee samaa kirjaa isänsä kanssa. (joka yleensä lukee sotahistoriaa)

  VastaaPoista
 4. Eikun sun pitää leipoa kuningatartorttua. ;) Mikähän noissa koulun pakkoliettavissa onkaan, muistan, että suurin osa ei aikanaan oikein maistunut, vaikka yleensä luon maitotölkin kyljetkin, jos ei muuta ollut tarjolla...

  VastaaPoista
 5. Elisa: Prinsessa-käpy? Käpyprinsessa?

  Kati: :D! kas kun ei piirakkaa...

  Nyt menee levottomaksi...

  Ehkä valitsen unelmatortun?

  Koulujen pakkoluvut ovat kyllä toisinaan melko vaivalloisia, eivät maistuneet minullekaan.

  VastaaPoista