torstai 5. joulukuuta 2013

suuri mistelimietintö

hiphei ja hurraa! Viikon viimeinen työaamu.
Kaiken lisäksi olen tehnyt ihan kaiken sen, mitä olin tälle viikolle työlistalleni kirjannut, hyvä siis sillekin.(tai ainakin ihan kohta olen tehnyt)

Koko kasvava nuoriso sekä hraH viettävät tänään juhlavaa poikkeuspäivää, ja menevät kasvatus- ja työlaitoksiinsa normaalia myöhemmin - aamulla meillä kaikilla oli hetki aikaa venytellä ja vanua.
En minäkään singahtanut kiireellä ylös, vaan jäin köllöttelemään ja juttelemaan hetkeksi ja kuuntelin uutisetkin ennen aamupalan väkertämistä.
Aamupala nyt on aina yhtä sekopäistä höpöttelyä, se ei laiskottelusta ja löysäilystä muuttunut sen kummemmaksi.

Vielä varttia yli ajattelin että voinhan minäkin mennä verstaalle vähän myöhemmin, mutta silti lopulta kuitenkin päädyin kirmaltamaan hikisenä ja läähättävänä sen ihan tavallisen aambussini perässä.
Ja nyt sitten nyykötän täällä, työlista ylikruksittuna.

Pari isompaa juttua ainakin odottavat herrojen ja hidalgojen kommentteja, niitä ei saa edes vietyä eteenpäin ennen sitä.

*

Mietin että sonnustautuisinko verstaan pikkujouluksiin jotenkin tonttuhenkisesti vai pistäisinkö tukkaani mistelin?
Eikö joku jossain tyttökirjassa tehnyt niin? Vai oliko se joku poika joka salaa pisti jonkun tytön tukkaan mistelin ja sitten hyökkäsi kimppuun?

Pitäisikö itseasiassa kotoon hankkia misteli ja tönöttää koko joulu sen alla?
Miltä se edes näyttää? Sekoitan sen aina siihen missä on punaisia marjoja, rautatammiko se on? Vai mikä? Mikä on sen funktio, mitä sen alla kuuluu tehdä?

Kyllä niin hommaan mistelin meille kotiin. Vaikka mistä kivensilmästä, taikasirpilläni leikkuroin jostain ja joulun jälkeen keitän siitä soppaa.

Pitäisikö melkein heti lähteä misteliostoksille? (sirppi kumminkin unohtui kotiin, veikkaan ettei ole veskassa sitä.)
Mitä sanoo kukkakauppias vai kuka niitä oikein myy? Onko sillä sammiokaupalla misteleitä takahuoneessa?

*
ps. tietysti etsin kuvan ihmeellisestä intternetistä, nyt ei kukaan uskalla myydä rautatammea mistelinä minulle, heti huudan että haa, väärä kasvis on tuo.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti