maanantai 20. lokakuuta 2014

syysloman jäljiltä

voi hyvät hyttyset ja ruotsalaisten sukellusveneet! Täydellinen dejavu jonnekin varhaisnuoruuden hämäriin. Kohta ne alkavat kaivaa palmen murha-asetta jostain kanavasta.

Puolustuksen puheenvuoro: me emme ainakaan olleet sukellusveneessä, emme sukellusveneilleet, emmekä nähneet mitään, vaikka niillä tienoilla muuten yleistä pahennusta aiheutimmekin.

Torstai-iltana pakkasimme keskenkasvuiset ja itsemme ja laivasimme koko lastin Tukholmaan syyslomailemaan.
Visiteerasimme suunnitellusti Tukholman Heurekassa, ja nuoriso viihtyi. Samaan aikaan toisaalla HraH nautiskeli modernista taiteesta.


kiivas ja koomainen aivotoiminta


Rentoutumispeli kertoi, että yhden lapsukaisen aivotoiminta ei hiljene koskaan, toinen pystyy vajoamaan liki koomaan vaikka ympärillä häslätään kuinka.


jaksollinen järjestelmä

Tutustuimme jaksolliseen järjestelmään, yksi valitsi istumapaikakseen Einsteiniumin. 
Minä en tiennyt sellaista olevan olemassakaan, hyvä kun muistin vedyn, hapen ja typen. Ja hiilen.

Heurekoinnin jälkeen söimme ja teimme uusiojakautumisen.
HraH otti tytöt myöntäänsä ja lähti tanssimaan Abban tahtiin, Isoveli valitsi kohteekseen Nobel-museon, itse kiertelin ja kaartelin pitkin ja poikin vanhaa kaupunkia, ihmettelin vahdinvaihtoa, kävin ostamassa kuninkaalliset lyijykynät (enempää en koko reissun aikana shoppaillut!), join pystykahvit kaupunkilähetyksen hyväksi, katselin kauppojen ikkunoita, vain oleilin. 

vahdinvaihto*

Pää on viime päivinä ollut kuin gerbiiliterrario, yhtä vilinää ja huisketta. Tuntuu siltä, että jokin oivallus on kypsymäisillään, mutta syystä tai toisesta en kykene kuulemaan sitä, se pakenee heti. 
Metkaa, usein kävellessä mieli lepää ja rauhoittuu ja ajatukset selkeytyvät. Viimeksi kävelylenkillä piti istahtaa sillankaiteelle tuumimaan asioita. Kuuntelin syystuulta ja yritin saada keskeneräisestä ajatuksesta otetta. Kuuntelin ja kuuntelin, takapuoli jäätyi, ajatus vain ei seljennyt.
Himpura vieköön mokoman ikäkriisin, menisi pois jo!


gerbaarion toimiala1 kommentti: