Tyylikriiziplogsadus

tässä pitäisi tietysti olla venkuraposeerauskuva, koska kerrankin olen melkein sievä.
Mutta ei ole, koska käsivarret ovat liian lyhkäiset kuvan ottoon, tukka ei kumminkaan mahdu, eikä ole peiliä koko verstaksella, että voisin ottaa peilin kautta kuvan.

Lueskelin semmoista jotain ulkomaalaista ja simppeliä blogia, jossa oli ohjeita vaatekapselointiin ja inspiroiduin tietysti aivan valtaisasti.
Sen ansiosta muistin taas, että tykkään vallattomasti farkut-paitapusero-yhdistelmästä, ja semmoisesti tänään esiinnynkin.
Mutta kas! On kriizin aihe heti.
Tai usean kriizin.

Kriizi nro1: Miten ihmeessä semmoisiin nätteihin ja ilmaviin vaateksiin pukeutuvat ihmiset pysyvät lämpöisinä?
Tai vilpoisina?
Minussa on vain kaksi vaihdetta: joko hirvee hiki tai kauan on kärsitty vilua ja nälkää.
Toisinaan myös yhtaikaa: jäätävä polte.
Ei ole keskivaihdetta ensinkään.
Siksi pitää aina olla mukana jotain lämpöistä, mikä melko lailla heti tuhoaa ihanan farkut-paitapuseroeleganssin. Vai ihanko tosissanne väitätte että ihminen on edukseen farkut-paitapusero-teinilapsen kaapista nyysitty huppari -yhdistelmässä? Kyllä ette ole tosissanne. Tulkaa vaikka itse katsomaan.

Kriizi nro2: Fillarointi. Se on nykyisellään ihan parasta ihmisen elämässä, mutta voi mikä vaatekriizin paikka! Jos sataa, tuulee ja tuiskuaa, niin pitää olla lämmintä ja vettäpitävää. Sitten tietysti päivän aikana kaunistuu. Sää; en mää. Mihin tungetaan veden- ja tuulenpitävät vaatekset? Kengät?
Kengät? Kengät?
Tuulipuvun kanssa ei voi käyttää sieviä kenkiä. Eikä sievien vaatteiden kanssa jotain texmex-lenkkareita. Siis oikeasti, miettikää nyt itse: avokkaat ja tuulipuku?
Ja veska. Reppu on tietysti paras mutta kyllä on junttia mennä kaupunkiin repussa, tuulipuvussa ja goretossuissa. Grr. Puuttuu vain semmoinen kaulanauha jossa roikkuu mummokännykkä. Grr.

Kriizi nro3: Edelleen fillarointi. Hiki ja vilu. Ensin on vilu, sitten on hiki. Verstaalla ei ole sosiaalitiloja. Ja kyllä en roudaa vaatevarastoa päivästä toiseen mukanani. Johan sitä ryönää tulisi matkalaukullinen yhtä säälittävää työpäivää kohden. Pistänkö muka pyörillä rullaavan matkalaukun peräkoukusta fillarin taakse kaikkien mahdollisten vaatehappeningien varalta? Juuei.

Oi tyyligurut (P; Ihana Elisa; RvaK!) mitä voin tehdä?

ja ps Timo. En oo tosissani. En. Kriizi päivässä pitää lekurit loitolla ja verenpaineen passelisti koholla.
5 kommenttia:

 1. Samat kriizit on osittain täälläkin. Paitsi meillä on töissä suihku, luojan kiitos. Ja kun tulen fillarilla, olen juurikin tyylitön tuulipukukansalainen ja töissä sitten muuntaudun (jälkihikiseksi) muka-siistiksi työläiseksi. Mutta yleensä unohdan ottaa vaihtoalkkarit ja sukat, ja päivä kuluu hikisen märissä mainituissa varusteissa, yääh... Muutenkin poden ainaista tyyli(ttömyys)kriisiä big time! Huoh.

  VastaaPoista
 2. Oi kiitos kun erikseen oikeen mut mainitsit!

  Kuitenkin...nuo syyt kuvan ottamista estäneet, tuntuu tekosyiltä. ;DDD

  Mä koitan laittaa aina sellassen kuvan, mis näytän parikytävuotta vanhemmalta. Kerranki annoin yhelle tutulle, nyt jo kuolleelle, käyntikortin ja hän parkas et; mikä tää tällain kuva on, sähän näytät täs ihan seittemänkymppiselt papalt.

  Olin mielissäni että jess, kuvavalinta osu kohillee...

  Yhdyn kaikkiin kolmeen kriisiisi. Mulla viellä lisänä, et jos fillaroidessa vilkaisenkaan sivulle, rypäsen heti. Eli ei polkupyöräretkiä enää, nyyh.

  VastaaPoista
 3. Tuo pyöräily ja sosiaalitilojen puute ovat kyllä eleganssia haittaava asia. Mutta ei mahdoton yhtälö - Ehdotan vaihtopaitaa, -sukkia ja -rintsikoita. Säilytä puserosi naulakossa, ei voi olla yhtään työpaikkaa ilman naulakkoa. Lääpi kainalosi puhtaaksi vessassa. Dödö ja kauniisti rullattu paita mahtuvat sinne reppuun. Pyöräillessä käytä farkkuja. Kun kesä tulee, niin ala pyöräilemään jossain ihanan kevyessä kesämekossa. Hanki fillariin sellaiset vanhan ajan suojuksen, jossa helmat eivät hulmahda pinnojen väliin.

  VastaaPoista
 4. TarjaH : aimäävai? ;)

  RvaK: tiesin että fiksuilla on ratkaisu kaikkeen. Ripustan oitis rintsikkani naulaan :D

  Tuula: olen ihan läpi päivän jälkihikinen muka siisti työläinen

  VastaaPoista