maanantai 18. syyskuuta 2017

Kiitollisuushaaste

...lipsahti maailmalle keskeneräisenä..


Sain Birgitalta (Skool ja kulaus -blogista) kiitollisuushaasteen. Tarkoituksena on kertoa viikon kiitollisuuden aiheista ja haastaa 3 bloggaajaa mukaan.Maanantai
Päivä, jossa olisi ollut aihetta monenmoiseen epäkiitollisuuteen: kun herää aamuyöstä siihen, että kissa oksentaa täyttä höökiä ja aamulla pesukone lyö jumiin ja tietää että päivällä täytyy viedä pyörä huoltoon ja illalla on kokous, löytyy tunneskaalalta enimmäkseen muuta kuin kiitollisuutta.
Maanantai oli hyvä päivä.
Vein pyörän huoltoon ja juttelin Ihanan Oman Pyöräkauppiaskorjaajan kanssa. Todettiin yhdessä, että kulkupeli on juuri tarpeisiini sopiva ja kun sille saadaan vuosihuolto tehtyä, se pelittää taas seuraavat parituhatta kilometriä.
Tuli hyvä mieli, ilo ja kiitollisuus hyvästä palvelusta.
Kävelin korjaamolta kotiin ja syväluotasin elämääni.
Tulin siihen tulokseen, että olen onnellinen ihminen: minulla on kaikki mistä ikinä olen haaveillut ja mitä ikinä olen kuvitellut.
tämmöinen oivallus vesittää aika äkkiä viikon kaikki muut kiitollisuusaiheet, mutta niin se vain on.

Tiistai
Sain fillarin huolloista, ja johan kulkee taas.
Iltatöitä, tulin kotiin ja palelin, olisin halunnut mennä kuumaan suihkuun ja syödä, mutta päädyinkin preppaamaan nuorta musan kuuntelutehtävässä.
Ensin ärsyynnyin ja kirskuttelin hampaitani, mutta saimme teinin kanssa asialle omstartin ja illasta tuli hyvä - vaikka epäilenkin kykyjäni musiikkikasvattajana (se ei tuntenut Paranoidia eikä Smoke on the Wateria; jopa minä tiedän ne!).
Iltakymmeneltä olin edelleen paleleva, suihkun tarpeessa ja nälissäni, mutta täynnä iloa ja kiitollisuutta nuorisostani. On ne metkoja tyyppejä.

Keskiviikko
Ehdin sisustusmessuille, ja messuilla istahdin tunniksi messuhälinästä sivuun. Sain kirjoitettua pitkään vaivanneen ajatuksen sanoiksi, se lakkasi vaivaamasta.
Kiitollisuus, keveys, ilo!

Torstai
Viikko-ostokset; kiitollisuus, kun homma hoitui tavallista nopeammin ja tehokkaammin.

Perjantai
Iltakävely teinin kanssa, kiitollisuus hyvistä, syvistä keskusteluista ja kauniista säästä.

Lauantai ja sunnuntai
Poikkeuksellisesti työpäiviä. Viikonlopun rupeamat ovat työssäni usein yhtäaikaa todella mukavia ja todella turhauttavia: tähänkin viikonloppuun mahtui lähes koko ihmisestä löytyvä tunnekirjo.

Lauantain työpäivä loppui ajallaan, ja pohjattomasta väsymyksestä huolimatta jaksoin lähteä Lehtorin kanssa katsomaan vielä peliä. Istuimme kantapaikassa, minä cokikseni ja hän kahvinsa kanssa, luin iltapäivälehdet ja seurasin peliä sivusilmällä. En seuraa aktiivisesti mitään urheilulajia, mutta futismatsiin minut on helppo houkutella kaveriksi. Siinä on kumminkin pari tuntia aikaa pohtia elämää.
Kiitollisuus ja ilo parisuhteesta, siinä on hyvä olla.


Sunnuntaina paistoi aurinko - kiitollisuus hyvästä säästä, se teki työpäivästä miellyttävän.


Kiitollisuushaasteeseen mukaan ainakin valoisa Taru, Satulinnan Tuija ja Tuula Oman katon alta!5 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta - tää onkin oivallinen haaaste nähdä hyvää elämässä. <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos haasteesta <3 Ihan liian usein tulee niitä negatiivisia asioita mietittyä. Pienistä iloista se elämä kuitenkin koostuu, ja yleensä ne pienet ilot muuttuu isoksi iloksi, kun niitä oikein miettii.

  VastaaPoista
 3. Kiitos, ihana haaste! <3 Otan käsittelyyn ja plopsautan maailmalle viikon lopulla :)

  Valoisaa maanantaita sinne!

  VastaaPoista
 4. Jaa minäkö...? Jos niin, niin kiitos kovasti ja apua ;D Joka tapauksessa, voisi olla ihan aiheellinen mietintö. Katsotaan, jos vaikka syntyisi jossain kohtaa :))

  VastaaPoista
 5. Tätä oli hienoa lukea. Vaikka vastuskia tulee, niin niiden rinnalla voi olla hyviä asioita :)

  Musiikkikasvatus saattaa yllättää. Me joskus autossa pistettiin radio täysille, kun Led Zeppelin aloitti Stairway to Heavenin. Poika ihmetteli, mikä biisi tää on ja me todettiin, että tää on tosi hyvä, kohta tää kasvaa... odota nyt... poika odotti, biisi loppui ja poika odotti kasvukohtaa edelleen ;-). No nykyään se tietää Led Zeppelinistäkin paljon enemmän kuin minä, ja musiikkimaku yleisesti on ihan huippua. Aivan kuten äidillänsä hehee...

  Siis, sulla on myös ihana oma pyöräkauppiaskorjaajakin! Vau! <3

  VastaaPoista