Valuvat peitot

olen viime aikoina selaillut asunnonmyynti-ilmoituksia, kun sisko etsii uutta kotia.

Kiinnitin huomiota että ihan kaikissa asunnoissa on semmoisia valuvia peittoja.
Onpa sitten olohuone tai makuuhuone tai lastenhuone, niin peitto valuu.
Vähän niin kuin Dalin kellot mutta peittomuodossa.

Sitten katsoin erilaisia muita sisustusjuttuja ja niissäkin on valuvia peittoja.

Mikä ihmeen juttu sekin on?
Mistä se viestii?

Onko semmoinen koti jotenkin kotoisan huoleton, missä peitot valuilevat pitkin ja poikin?

Ja ihanko oikeasti joku päivittäin kuluttaa useita minuutteja siihen, että viikkaa sen peiton kivan huolettomasti valumaan pitkin sängyn ja sohvanreunaa?

Ihan niinkuin olisi ollut katsomassa telkkaria yhdessä bokserin tai jonkun muun höntyilevän elukan kanssa ja olisi kiireellä lähtenyt vessaan tai avaamaan ovea ja se peitto on jäänyt valumaan niille sijoilleen.

Aloin tarkastella kriittisellä silmällä ympäristöäni ja totesin, että itse asiassa ja tarkemmin ajatellen meilläkin ratsastetaan aivan sisustusmuodin aallonharjalla.Meillä ei ole sängyllä valuvaa peittoa vaan omituinen vaaleanpunainen aamutakki, jonka nimi on Emo.
Se on Emo, koska kaikki kissat käyvät vähintään kerran päivässä hakemassa siltä turvaa ja pumputtavat sitä niin kuin nisäpennut ja nukkuvat sen päällä tai lähettyvillä.

Selvästi on valuva peitto vaikka onkin aamutakki - vai mitä?


Ja sohvan nojallakin valuu.
Siinä puolestaan on tiikeripeitto, jonka alle minun piti yhtenä viluisena iltana käpertyä, kun Emo oli varattu.
Selvästi on valuva peitto sielläkin.

Kyllä on kummallinen sisustusilmiö.
Menkää ja katsokaa sisustuskuvia ja asuntoilmoituksia ja antakaa kummallisuuden vallata mielenne.
Kyllä ette valuttele enää sen jälkeen.

2 kommenttia:

  1. Meillä on näitä valuvia peittoja myös, tosin vain tv-illan jäljiltä. ”Sisustuskuviin” joku nihilisti viikkaa peitot nätisti, kun se ei kestä oikeesti niitä valuvia peittoja. Postissa odottaa langat uutta torkkupeittoa varten, jonka ehkä kuuluisi rennosti valua. Taitaa jäädä peitto tekemättä.

    VastaaPoista
  2. Totta muuten, nyt kun sanoit!
    Mun salainen paheeni on katsella sellaisia puolen miljoonan asuntoja, ihan siltä varalta että voitan lotossa. Ärsyttää kun niissä on usein aseteltu kaikenlaisia sisustushärpäkkeitä liedelle. Tätä näkee myös sisustuslehdissä ja -blogeissa. LIEDELLE!! Mun puolesta ne purnukat ja herneenversopurkit saa olla missä hyvänsä, kunhan ei sähköliedellä. Puuhellankin päällystä on vähän siinä ja siinä, mutta sen voin antaa anteeksi (paitsi jos samassa huushollissa on valuvia peittoja). Mega-ärs.

    VastaaPoista