reseptiloma

Minulla on kuulkaa hieno idea.

Pitäisi olla semmoinen mittari, jolla vaikka korvasta voisi mitata että millainen ruuhka ihmisen päässä on.
Minulla on usein kova.
Dominopalikat kaatuilevat toistensa päälle ja limittäin ja on ajoittaista lievää oikosulkuakin ilmassa kun on niin moniäänistä väittelyä päässäni.
Ikävänluontoistakin on usein se väittely.
Öiseen aikaan varsinkin.

Niin olisi mittari ja menisin lääkäriin ja se lääkäri lykkäisi mittarin korvaan ja katsoisi että millä desibeleillä (tai ehkä siihen on joku muu mittayksikkö?) ne äänet siellä kinastelevat ja paljonko niitä on. Olisi tarkka asteikko, että jos on yli x ääntä ja desibeliä, niin heti pitää hoitaa.
(vähän niin kuin jos on liian vähän hemoglobiinia, pitää ottaa rautaa, tai mitä sitä nyt kaikkia vaivoja erilaisilla mittareilla ihmisistä saadaan kaivettua ulos.)

Sitten se lääkäri sanoisi huolehtivaisesti että rouva-hyvä, nyt teidän ihan ehdottomasti täytyy hetki saada levätä.

Se kirjoittaisi reseptin ja minä menisin apteekkiin lunastamaan sen reseptin.
Siinä olisi että ihan ehdottomasti pitää tämän ihmisen saada maata 7pv all-inclusive -hotellissa huolia vailla ja auringossa, uima-altaalla lukemassa. (voisi olla myös 10pv tai 2vko).
Apteekista voisi saada heti mukaan semmoisen valmiin lentolaukun, missä olisi uikkarit ja aurinkorasvaa ja hellehattu valmiiksi pakattuna että heti saisi suikahtaa matkaan, kun kuuri pitää aloittaa ihan nyt heti. Paitsi minä haluaisin kyllä hakea muutaman kirjan myös mukaan. Tai ehkä siellä hotellissa voisi olla kaikenkattava kirjasto?

Semmoinen pakollinen reseptiloma olisi kohtuuhintainen, kun olisi kitkerä ja karvas lääke otettavaksi, ja tietysti kerryttäisi maksukattoa myös. 
Käsikaupasta saisi tietysti kovemmalla hinnalla ja se pitäisi ottaa viralliseen loma-aikaan.
Reseptöidylle aurinkolomalle ei työnantajakaan voisi mitään kun olisi ihan pakko ottaa se.
Melkein kuin olisi karanteenissa, että ei yhtään saisi olla töiden kanssa tekemisissä ettei pää poksahda. (tai perheen, jos se aiheuttaa päänsisäistä. tai mikä nyt kenelläkin aiheuttaa)

Voisi myös sisältää kohtuullisessa määrin liikuntaa ja muuta ohjattua aktiviteettia mutta enimmäkseen semmoista että hiljenisi se päänsisäinen edes jollain tavalla.

Ehkä enintään kerran vuodessa voisi saada reseptilomaa.
Ja ensin olisi tietysti jotain muuta konservatiivisempaa hoitoa ja yritystä vaientaa kinastelevat sisäiset stressiäänet.

Ehkä voisi myös perustaa semmoisia ryhmiä reseptilomalaisille että olisi kohtalotovereita siellä auringossa.




11 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Emma: sä oot luonnontieteilijä, joudut kehittelemään sen mittarin! Teetä vaikka oppilastyönä :)

      Poista
  2. Reseptiloman lisäksi arvoistaisin koko pään ajoittaista resetointia. Nämä voisi jotenkin ympätä yhteen tapahtuvaksi. Sillä edes se loma jossain ja kotinurkkia kauempana ei ole tavannut päätäni tehdasasetuksiin laittaa. Virus!?

    VastaaPoista
  3. Kiitos samanmoinen mulle heti! Kohtuusti liikuntaa mutta muuten kirjoja ja valmista ruokaa ja viiniä kohtuudella. Oih.

    VastaaPoista
  4. Mä niin tartten tollaisen reseptijutskan itselleni. Tällä hetkellä mieluiten YKSIN, mutta yhtä mieluusti vaikka sun ja Tarun kanssa. Kävelyä, viiniä ja kirjoja ja lomaaaaaaaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olis mahtavaa: ensin vähän ihan itsekseen ja sitten vähähetki hyvässä seurassa.

      Poista
  5. Mulle tekisi myös tuollainen loma hyvää ja myöskin jonkinlainen säännöllisen resetointi tulisi tarpeeseen. Mä oon aika hyvä pyörimään kovilla kierroksilla, joka taas sitten johtaa siihen, että en enää pysty olemaan viikkoa siellä uima-altaalla.

    VastaaPoista