kauppapohdinto

 Pitkään ja perusteellisesti harkittuani päätin vihdoin ja viimein perehtyä kauppojen nouto- ja kotiinkuljetuspalveluihin.
Tähän asti esteenä on ollut yleinen pihiys, halu huolehtia asioista itse ja kykenemättömyys suunnitella asioita riittävän  tarmokkaasti.

Toisaalta olen aina ja ikuisesti inhonnut erityisesti juhlapyhien alla kaupoissa vellovaa ruuhkamassaa. Eikä oman tilan kaipuuni nyt ainakaan ole vähentynyt tämän kiertelevän kulkutaudin ansiosta.
Joulun alla en vielä kyennyt systemaattisuuteen, enkä ainakaan siihen että minun olisi pitänyt paria viikkoa aikaisemmin pystyä tekemään jonkinlainen ennakkovaraus ostoksilleni.
Nyt pystyin. osittain siksi että melko tuoreessa muistissa minulla on joulun tuntumassa marketin maitotiskillä iskenyt paniikkityyppinen hetki

Tein noutotilauksen heti tälle viikolle ja samaan syssyyn ensi viikolle.
Kaikkein eniten jännittää se, että ihan kaiken varalta tein myös kotiinkuljetustilauksen sille puolen Suomen päässä asuvalle nuorelle aikuiselle. Jos se vaikka ei jostain syystä pääsekään näille nurkille pääsiäiseksi, niin tilaan sille mahdolliset ja mahdottomat kotiin. 
Että muistanko perua jos se ei niitä tarvitsekaan?
Ja meneekö systeemi nurin kun on kaksi aivan eri liikettä ja postinumeroa ja toimitustapaa?

Nyt tätä kirjoittaessa rupesin vielä arpomaan että pitäisikö sittenkin siirtää sen tilaus varhemmaksi ja toimituttaa se joka tapauksessa?



Tuleva torstai on toivoa täynnä.

*

22/31


*

Käytätkö itse nouto- tai kotiinkuljetuspalveluita?
Kokeneemman vinkit?



10 kommenttia:

  1. Me tilataan nykyisin aika paljon ruokaa kotiinkuljetuksella. Iso kauppakeikka kuitenkin vie aikaa aina yli tunnin. Senkin ajan voi käyttää johonkin muuhun eikä tarvitse näillä Suomen korkeimpien tartuntalukujen alueella käydä kaupassa.

    On siinä oma opettelunsa, että muistaa laittaa tilaukset ajoissa vetämään ja muistaa määritellä, että minkä saa vaihtaa toiseen ja minkä ei. Hra Kepposella on yleensä tilaussloti kerran viikossa valittuna ja listalla on 2 maitoa ja kännykässä hälyytys mihin mennessä tilaus pitää täydentää. Kerran jo unohdettiin täydentää tilaus, mutta tilaus peruuntui automaattisesti. Eivät tuoneet meille kotiin kahta maitoa.

    Meillä tulee aika usein 4-5 pahvilaatikollista ruokaa, joten oma vaivansa tulee pahvilaatikoiden viemisestä keräykseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me valittiin nouto lähimarketista tässä vaiheessa, katotaan kuinka se toimii.
      Aika mukavalta tuo systeemi ainakin näin tilauspuolella vaikuttaa.

      Poista
  2. Mä olen muutamia kertoja tilannut (noutopalvelu), mutta jotenkin se on ollut (muka) niin haastavaa, että en ole tavaksi asti tuota saanut. Ensinnäkin unohdan aina, milloin pitäisi tilata ja toisekseen se sama vanha suunnitelmallisuusongelma: jos nyt tilaan ensi viikoksi vaikka kanaa ja jauhelihaa, niin taatusti tekeekin mieli possua ja kalaa ensi viikolla!! :D

    Tykkään enemmän niistä valmiista ruokakasseista, joissa on myös se ruokasuunnitelma tehtynä. Jostain syystä "tottelen" muiden tekemiä viikkolistoja paremmin, kuin omiani :D Kauppahalli24 on hyvä kauppa, sieltä saa niitä valmiita kasseja ja sitten voi tilaukseen myös täydentää omat maidot sun muut tarpeet. Mulla on vaan se ongelma, että eivät toimita tänne maalle, joten joudun tilaamaan työpaikalle, mikä aiheuttaa aina pientä säätöä kylmäketjun säilymisen suhteen. Teillä siellä molemmin puol jokkee kyllä varmaan toimittavat ihan kotiin asti!

    Suunnitelmissa on kyllä ollut alkaa käyttää taas näitä palveluja, kunhan palaan töihin. Ihan vaan sen takia, että pyrin minimoimaan kaiken mahdollisen stressin ja ajanhukan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mun täytyy ehkä vielä uudelleen katsoa toi kauppahalli, sehän juuri aloitti toimitukset tälpual. Tosin vaikutti siltä, että niiltä puuttuvat ne mun kaikkein tärkeimmät tuotteet: oikea jogurtti ja oikea kissanruoka :( Tollaisessa valmiskassissa olis siinäkin pointtia. Ruokaboksi on ollut hetken tauolla meillä.

      Mä tosiaan toivon että tää systeemi olis toimiva. Kauppareissu on tietysti vaihtelua tähän aika paikallaan jumittavaan arkeen, ja veikkaan että mun tulee silti välillä vaelleltua läheiseen kauppakeskukseen, apteekkiin ja alkoon varmaan ainakin, ja ehkä kirjakauppaan ;)

      Poista
  3. Tuo on asia mihin munkin pitäisi perehtyä, etenkin siksi, etten rakasta käydä kaupassa kahden pienen lapsen kanssa. Mutta hirveästi se etukäteen tilaaminen vaatii miettimistä ja suunnittelua. Paitsi toisaalta, teenhän mä nytkin kauppalistan :D Mut sit jää heräteostokset pois, mutta hmm, sehän se hyvä puoli olisi. Etenkin teinien kanssa jos käy kaupassa mukaan tarttuu kaikkea outoa hyvinkin helposti.
    Kyllä tätä nyt täytyy miettiä taas uusiksi.

    VastaaPoista
  4. Kauppa se on Vaihtokauppakin. Mitäs pidät?

    VastaaPoista
  5. Me on tilattu nyt vuoden verran kerran viikossa kaupalta noudettuna isoimmat ruokaostokset. Aika pian totesin, että pohdin paljon mieluummin kotisohvalla istuskellen kuin kaupassa, mitä me syödään ja mitä aineksia siihen tarvitaan. Ja perhekin on lähellä, jos haluaa konsultoida. Ruokakaupan jouluruuhkaan en aio enää koronankaan jälkeen palata, kun on tällainen palvelu olemassa.
    Omat vinkkini:
    - perusaineksista on hyvä olla pohjalista, jossa on riittävän suuri määrä esimerkiksi maitoja tai leipää, jota kuitenkin tilaa.
    - tarkista kaapit ihan rauhassa samalla kun teet listaa. Ja siis sillä tavalla rauhassa, että vaikka ravistaa muropakettia sen tilanteen toteamiseksi (ei ole ihan kerran ollut sitten heti toimituksen jälkeen tyhjä paketti kaapissa).
    - ei välttämättä kannata yrittää suunnitella tarkkoja ruokalajeja koko viikoksi. Toisaalta jos haluaa jotain tiettyä, kannattaa kaikki ainekset lykätä listaan.
    - kannattaa valita kauppa, jossa tilausta voi muokata pitkään. Ja kannattaa myös käyttää tätä vaihtoehtoa. Esimerkiksi tänään olisin vielä aamulla 6 voinut muokata listaa, kun noutoaika oli sovittu 11 - 12 välille.

    t: q

    VastaaPoista