Ämpärissä kesällä


Minä olen kerännyt kesä-ämpäriini tällaisia asioita - ja nämä eivät edes kaikki liity lomaan, vaan ihan pelkästään kesään.


Haluan uida luonnonvedessä, herätä yhden kerran aikaisin ja mennä ulos kun aamu on vielä raikas, haluan lukea outoja kirjoja ja lehtiä kirjastossa ja seikkailla ilman päämäärää. Ainakin.
Haluan myös kulkea Helenan polulla.


Aion kaivaa esiin hautausmaan kartan ja käydä kiertämässä kaikki merkkikohteet.
Hautausmaalla käveleminen on tyynnyttävää ja ihmeellistä. Olen löytänyt sieltä vaikka mitä, kerran umpimähkäisesti vaellellessani löysin vahingossa esi-isänkin, (tai mikälie mahtaa olla, isoisoisosetä?)(en jaksa laskea montako isoa pitäisi olla) jonka piti olla haudattuna Urjalaan (tai Ulvilaan, tai ehkä kukaties Pöytyälle, Ypäjälle tai Jonnekin Muualle, ei kumminkaan ainakaan tänne, suunnilleen sadan metrin päähän siitä sukuhaudasta jonka sijainnin kaikki sukulaiset tietävät, ja jossa lapsuuden jouluina kokoonnuttiin.)(sittemmin vieraannuin jouluisista kynttiläkokoontumisista. ja nyttemmin vaeltelen moikkaamassa esi-isiä tämän tästä)
Kirjoitushommeleita ohjelmassa on myös. Olen yrittänyt kirjoittaa muutaman sataa sanaa joka päivä. Välillä kirjoitan enempi, välillä vähempi. 

Osa ulkomaan sukulaisista on tulossa visiitille. Visiitti asettuu enimmäkseen sellaiseen ajankohtaan, jolloin minulla ei oletettavasti vielä ole lomaa. (en viitsisi hirveästi nillittää, mutta en vielä tiedä milloin on loma. tai onko sitä. kai kumminkin)

Meillä on Lehtorin kanssa reppureissuplään. Epäilen yleisesti ottaen kaikenlaisten suunnitelmiemme toteutumista, mutta tämä on ilmeisesti pakko toteuttaa, koska nuoriso on kehittänyt omia suunnitelmiaan sen varalle että me olemme poissa. (tai sitten sitä ei ehkä kannata toteuttaa juuri siitä syystä että nuorisolla on suunnitelmia sen varalle että me olemme poissa)

 
Aika pieniä suunnitelmia itse asiassa.
Mutta toteutettavissa. Voi sitten kesän lopuksi sanoa että toteutin sata prossaa kesäsuunnitelmistani. (paitsi tuota reissatako vaiko eikö reissata, sitä ei ehkä pysty toteuttamaan molemmilta osin?)

Millainen kesä-ämpäri sulla on?

Mitä odotat, mitä aiot?

Mitä minulta puuttuu? Mitä ehdotat tai suosittelet lisättäväksi tähän listaan?
 

13 kommenttia:

 1. Pienet suunnitelmat just on parhaita, ei ainakaan tule paineita. Mä tajusin tän sun postauksen luettuani sen, että asetan varmaan itselleni liikaa vaatimuksia, että kaiken pitäisi olla jotenkin kauhean "isoa" ja ihmeellistä. Mietinkin just, että jospa rupeisikin pitämään listaa jo tehdyistä asioista ja katsoisi sitten kesän päätteeksi, että mitä kaikkea sitä tulikaan tehtyä. Tuotahan kutstutaan normaalielämässä kalenterin täyttämiseksi, mutta koronavuosi on sotkenut mun säännöllisen kalenteriin kirjoittamisen. Normaalisti kirjoitan arkena ja lomalla ylös aina pienetkin jutut, mutta viime keväänä tapa jäi, kun ei sinne kalenteriin tullut muita merkintöjä kuin "töitä" tai "metsässä". Nyt siis kesän yksi varma ämpäri-to-do -juttu: kalenterin ääreen palaaminen.

  Reppureissuplään kuulostaa mielenkiintoiselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon tosiaan että näistä pienistä jutuista tulee mukavan leppoisa kesä.

   Peukut kalenterin täyttämiselle: olen itse yrittänyt tosi ahkerasti muistaa myös kalenteriin kirjoittelun, se kun tekee sielulle hyvää.

   Poista
 2. Omaan ämpäriini tulee kirjojen lukemista pihalla ja puistossa, kävelylenkkejä milloinmissäkin, aikaisia aamukahveja puistossa, aikaisia aamukahveja omalla pihalla, aikatauluttomuutta. Loma alkaa huomenna iltapäivällä ja palaan töihin vasta 19.7.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloa lomaan!

   Pitäisi varmaan opetella lukemaan myös ulkona, en ole koskaan erityisesti oppinut siihen. (häikäisee, ei löydy kivaa lukuasentoa...)

   Poista
 3. Höh, mä en yhtään ole miettinyt, mitä mun ämpäriin tulis!

  Oon vissiin niin poikki etten edes osaa ajatella lomaa. Nukkumista? Lukemista? Kuopuksen kanssa puuhailua ja sitten vastapainoksi yksinäisiä viikkoja. Kissanrapsutusta. Uusia perunoita ja voita, feta-vesimelonisalaattia, nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3
   johan tuossa on vaikka mitä ämpäriin viskeltäväksi. Erityisesti kissanrapsuttelu on olennaista. Sitä ei pidä unohtaa :)

   Poista
 4. Kivaa ämpäröinti. Jokaisella omannäköistä ja siksi just oikeaa.
  Kysyit suositusta, ehdotusta: miten olisi odottamaton hömpöttely? Joku sellainen, jonka kokee hömpöttelyksi ja joka tapahtuu vähän extempore? Jonka voi kirjoittaa listaan vasta, kun se on jo tapahtunut?
  Itsellä ei oo listaa, koska kaikki tuntuu tapahtuvan kummemmin suunnittelematta. En tajua, mitä tapahtuu, mutta yhtäkkiä onkin taas Jotain ja silleen :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hömpöttely on aina hyvä idea! (toi suunnittelematon seikkailu on kait vähän sama juttu)

   Poista
 5. Kirjoittelin pitkän kommentin, kuinka minulla ämpäri tulvii ylitse, vaikka kesään lähdettiin sillä ajatuksella, että ei ohjelmaa :D

  Yllättävästi meillä on jopa kahdet rippijuhlat peräkkäisinä päivinä ja kaikenlaista muutakin kivaa mutta kalenterin täyttävää menoa. Kesän varsinainen meno on Lapin reissu ystävän kanssa. Odotan sitä kovasti, vaikka oeln varautunut, että viime kesän hyvä sää tuskin toistuu ja heinäkuussa Inarissa riittää hyttysiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapin reissu! Kuulostaa hyvältä, hyttysistä huolimatta.

   Jos on kahdet rippijuhlat, on todennäköisesti muutaman vuoden päästä kahdet valmistujaiset 🙂
   Ja meillä ainakin lähipiirissä oli pitkä putki, jolloin vietettiin ensin rippiäisiä, sitten valmistujaisia peräkkäisinä vuosina ja välillä samoinakin vuosina.
   Juuri tajuttiin, että meillä on viisikymppiset ja todennäköisesti lakkijuhlat yhtäaikaa (Lehtorin synttärit osuvat kesäkuun alkuun...) Elämä on yhtä juhlaa 🙂

   Poista
 6. Lisäisin vielä listaasi poikkeamisen museoon katsomaan vaikka vain yhtä teosta tai esinettä juuri silloin kun tuntuu siltä. Ja koska nyt voi, kun rajoituksia puretaan.

  Itselläni ei ole kirjoitettua ämpärilistaa, kun meillä kaikki kuitenkin tapahtuu äkkilähtöinä tai adhoc (kiitos puolisoni, joka on todella hetkessä eläjä). Mutta selkeästi alitajunnassa jonkinlainen lista kuitenkin on.

  Puutarhan laittoon kohdistuva lista tyhjentyi toisena lomapäivänä (ja vähän kyllä sitä seuraavinakin), kun multa- ja sorakuorma tuli pihaan. Kiva lomaylläri. Onneksi sentään sain varattua ensimmäisen lomapäivän Aurajokirannassa flaneeraamiseen (koska lomalla kuuluu olla ainakin yksi päivä Turussa).
  Ja nyt saatiin toteutettua useamman vuoden ämpärissäni lillunut haave Ahvenanmaan matkasta. (Ja linnalista kasvaa jo toisella tänä vuonna, kun päästään Kastelholman linnaan)

  Mutta koska nuo ovat olleet isoja haaveita, täytyy kyllä huolehtia, että kesällä on tilaa myös niille parhaille asioille kuten aamukahveille ulkona tai jopa kaupungilla ihan kahvilassa, uimiselle ja suunnittelemattomille seikkailuille. -q

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahvenanmaa! Sinne haluaisin! Puoliso oli siellä heti kesäkuun alussa ja hehkutti saarta kovasti 🙂

   Museot kuuluvat mulla ihan ympärivuotisesti ohjelmaan: yhden ystäväpariskunnan kanssa kolutaan läpi lähitienoiden museoita ja nyt kun meillä on suunnitteilla reppureissu, myös sille matkalle kuuluvat museokäynnit. (jännää, pidän näköjään museovierailuja niin itsestään selvänä, etteivät ne päädy ämpärilistalle.)

   Poista
 7. Ihana lista <3 Mä en ole tajunnutkaan, että tätä varten ne ämpärit on tehty. Ideoita ja toiveita varten. Oudot kirjat ja seikkailut on mahtavia, voisin kopioida ne listaani. Ja nyt kun luen kirjoittamistahdistasi, niin haluaisin kyllä lisätä senkin itselleni. Vain kirjoittamalla saa aikaan tekstiä, hehee

  Mä olen nyt kolunnut kirkkoja ja näyttelyitä. Kun pidän nyt näin omituiseen aikaan lomaa, niin olen saanut reissata aika rauhassa, mitä nyt etelämmässä alkaa olla ruuhkaa esim. kävelykaduilla.

  Mainioita listasta nauttimispäiviä sinulle :D

  VastaaPoista