juhannus ja mysteereitä



 Juhannus - tuo keskikesän riemukas juhla lähestyy.

Paitsi kuulemma mökittömän ihmisen juhannus on maailman surullisin asia. 

En kaipaa mökkiä, enkä ole maailman surullisin, vaan suorastaan lapsellisen iloinen. Kesäkuun kaksi ekaa viikkoa menivät ilman yhtäkään vapaapäivää ja sen sinnittelyn ansiosta minulla on edessäni hekumallisen pitkä (4pv!) viikonloppu.

Aion

tavata ystäviä ja juoda melkein kannullisen jotain raikasta juomaa tai kahvia tai limua tai mitä tahansa muuta kuin hanalämmintä vettä (ainoa mitä verstaalla on tarjolla)

ennen kuin tapaan ystäviä aion lukea ja kirjoittaa kahvilassa silleen kuuluu tehdä jos on suuri tai(s)teilija

leipoa mansikkakakun

ja sitten en tiedäkään enää mitä teen. minulla on iso pino luettavaa ja epämääräisesti paikasta toiseen vaelteleva lauma nuorisoa nurkissani. 

*

Juhannuksen jälkeen vielä viikko töitä. Saan pitää kolme viikkoa kesälomaa. 

mysteereitä
- jos on päättänyt että ostaa loman kunniaksi uuden hyväntuoksuisen suihkusaippuan, niin riittääkö vanha vielä viikoksi? (ei)
- jos on päättänyt että ostaa loman kunniaksi langat uuteen neuleeseen, niin tuleeko työn alla oleva valmiiksi?(ei)
- jos on päättänyt että ostaa loman kunniaksi uuden muistikirjan, niin pystyykö odottamaan loman alkuun? (ei)
- omistaako riittävän ison matkaveskan reppureissua varten? (ei)
- riittääkö loma? (ei)


*

Ihmetyksiä

mietin edelleen että miten kirjasto tekee sen? Minulle tulee tieto varauksen saapumisesta. Tarkistan ihan kirjaston omasta listauksesta, että onko tulossa lisää varauksia, kannattaako mennä heti hakemaan vai vasta huomenna. Ei ole mitään tulossa.
Haen varauksen. Tarkistan kirjastossa paikan päällä, onko tulossa lisää varauksia. 
Ei ole.
Menen kotiin. Kirjastosta tulee viesti että täällä olisi tämmöinen varaamasi kiva kirja noudettavissa, tulepa hakemaan.
Miten se on mahdollista? 
Millä tavalla minuun on ujutettu kirjaston mikrosiru? En syö kirjoja enkä kirjastokortteja, niin että miten tämä seuranta toteutuu? Auttaako jos kääriytyy kauttaaltaan folioon? (ei)

toinen ihmetys on tämä:
ihmisellä on kaikenmoisia salasanoja, jotka se on tietoturvallisesti kirjannut muistikirjaansa ovelasti koodaten.
sitten se ihminen yrittää kirjautua sisään johonkin järjestelmään eikä pääsekään.
se ihminen tarkistaa lukuisia kertoja, että salasana on oikea, se nakuttaa sen huolellisesti kirjain kerrallaan siihen systeemiin, eikä vain pääse sisään.
se ihminen yrittää niin monta kertaa kuin uskaltaa, aina muutaman hetken välein. Se on tarkkana alkukirjainten ja loppukirjainten ja välinumeroiden kanssa ja ei vain pääse sisälle.
se tutkii omaa koodauslistaansa ja on ihan varma että tähän järjestelmään kirjaudutaan juuri tällä nimenomaisella salasanalla, vaan eipäs siltikään onnistu.
Sitten yhden kerran, juuri kun meinaa tilata uuden salasanan, se pääseekin sisään.
Että mikä juttu tämä oikein on?

*

tiedonanto: opiskelusuunnitelmat menivät uuteen harkintaan, kääkkäkiintiössä ei ollut tilaa.

6 kommenttia:

  1. Ihanaa juhannusta ja ensi viikkoon <3<3

    VastaaPoista
  2. Kyllä tosiaankin ihmetyttää tuo kirjastovarauksen pompsahtaminen juuri silloin kun astuu kotiovesta sisään kirjanhakumatkalta. Ei ole yksi tai kaksi kertaa, kun näin on tapahtunut.

    Uudelle saippualle ja uudelle muistikirjalle käy juurikin noin, mikään odottamisen pitkittäminen on mahdotonta syystä tai toisesta <3

    Toivottavasti juhannus jatkuu ison kannullisen äärellä ja ystävien ympäröimänä. Ihanaa jatkoa!

    ps. Oulussa kannattaa käydä ehdottomasti myös Oulun taidemuseossa katsomassa SuperNatural -näyttely. Laitan siitä postauksen jossain vaiheessa, mutta pistän nyt vinkin tännekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. muistikirja on vielä kaupassa, mutta saippua on jo hyllyssä :)

      Oulu-vinkki laitettu muistiin!

      Poista
  3. Selvästi kirjastokorttisi käyttäminen kirjastossa saa järjestelmän laittamaan sinulle tietoa uusista varauksista. Joku on livauttanut koodiin sellaisen aikaviiveen juurikin tiettyjen kirjastokorttien kohdalle :D :D :D

    Itsehän olen ihan vakavasti epäillyt aikoinaan, että asiakkaani oli laittanut minut johonkin mustalle listalle, niin paljon kohdalleni osui käsittämättömiä palvelukatkoksia ;)

    Minä vietin kaupungissa koko juhannuksen flunssaillen. Jos olisin voinut valita niin, olisin ollut mökillä terveenä, mutta ei kotijuhannus mikään kauhu ole. Se on yllättävän rentoa ja myös ihanan rauhallista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. löytyihän se selitys kirjastovarausten käsittämättömälle käyttäytymiselle!

      Meidän atk-tuki on opettanut että järjestelmän toimimattomuuden edessä tietokoneeseen ei saa katsoa. ei missään olosuhteissa. Jos järjestelmä lakkaa toimimasta, on parasta laittaa hankkija-lippis koneen eteen ja antaa laitteen sitten puuhakoida itsekseen ohi palvelukatkoksen.

      Flunssa on kurjaa, mutta juhannus kaupungissa tai kotona voi olla hyvinkin leppoisaa. Yhtenä päivänä nukuin kahdet (2!) päikkärit!

      Poista