mattoteoria

 Minusta maailma on matto.

Minun mielestäni sen maton kuuluu olla suhteellisen sielä, heleä ja tukeva. Minä siinä matolla sitten taaperran omassa tahdissani, kompuroin ehkä välillä, sotkeudun omiin jalkoihini tai joku kanssataapertaja vähän kamppaa ja tulee pientä sekaannusta. Kaikkea sellaista mitä nyt omassa elämässä voi tulla: sairastelua ja muuta. Mutta se maailma on vakaa, tasainen, kirkas ja luotettava kulkea.

Vaan kyllä on ihan helkkarin paljon ollut viime vuosina krumpussa se matto.

Oma elämä kyllä pelittää noin suhteellisen siedettävästi, mutta kun se matto on mennyt kurttuun oikein kunnolla.

En oikein osaa olla sen asian kanssa.

Vähän ovat liikaa nämä viimeisen viikon aikana mattoon tulleet krympyt.



12 kommenttia:

  1. Niin samaa mieltä. Aivan liikaa ruttuja ollut viime ajat ja viime vuodet. Vasta nyt olen tajunnut kuinka oudot ajat meidän nuorilla on ollut. Sattuu sydämeen.
    Mutta yritän keskittyä kivoihin juttuihin. En yhtään kestä ajatusta, että kaikkialla puhuttaisiin ja kirjoitettaisiin vain kaikesta kurjasta.
    Puhutaan vaikka ruoasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ruoka on aina toimiva aihe :)
      Mulla käy voimille juuri tuo nuorison tilanne, mikäs tässä itse on taapertasessa eteenpän...

      Poista
  2. Nyt osui ja upposi - MATTO!! Ihana tapasi kirjoittaa vei minut lukunautintoon, etten huomannut edes kaffen mukista loppuneen, yritin pariin otteeseen ottaa kulauksen siitä tyhjästäkin...
    Meidän hääpuheemme koski mattoa, jolla seisoimme ja vihkipappi puhui siitä elämänämme... jota meidän tulisi tallata, silottaa tarvittaessa, pestäkin kenties, mutta antaa muiden vaikuttaa siihen tavalla, jota emme itse tahdo... sinun matto vertauksesi kyllä veivät oikeasti ajatuksiin että toisten mattoon aiheuttamia kupruja on mahdoton tasoitella... pyristellä vain niiden kuprujen yli, kuin vaeltaen vuojen välissä, solissa ja ehkäpä huipullekin nousten nähdäksemme kauemmaksi... mielenkiintoista!!
    Mutta miaauuliskuuta kaikkine auringonsäteineen toivotan eloosi, nauttia saa silti näkemästään/kokemastaan - olisi se sitten vaikka vain tuo aurongonjuova, joka työhuoneeni ikkunaan juuri raidan tekee!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. täytyy vain uskoa ja luottaa siihen, että kohtsiltään matto on aurinkoraidassa ja vähän tasaisempi ❤️!

      Poista
  3. Niitä on. Isompia ja pienempiä, koko maton leveyden valtaavia ja toiset vain osittain. Toisinaan sen krympyn allekin vielä sattuu joku kipeää tekevä kivi, tikku taikka lego. Joskus se matto luiskahtaa alta.
    Koetetaan ylittää mattoa tasapainotellen. Hurrataan itselle kun päästään helposti yli ja jos kompastutaan, ryvetään hetki ja yritetään uudestaan. Toisella kertaa se saattaa jopa onnistua.
    Johonkin tällaiseen on tässä maailmassa kai pakko uskoa.
    Tsemppiä maton ylittämiseen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eihän tässä muutakaan voi, kuin hiljaa hiihdellä mattoa pitkin. Kaipa se tästä taas. ❤️

      Poista
  4. Kyllä nyt on räsymatossa synkät värit ja kupruja,
    mutta koitetaan jaksaa♥
    Kissat on onneksi hyviä terapeutteja!

    VastaaPoista
  5. Kyllä, matto on nyt pahasti kurtullaan ja mulla myös vaikeuksia olla asian kanssa. Sietokykyä koitellaan nyt kyllä aika kovalla kädellä...

    VastaaPoista
  6. Hitonmoisia ruttuja ja kupruja. Pitänee katsoa tarkemmin nyt mihin astuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu, nyt täytyy keskittyä omaan askeltamiseen vain ❤️

      Poista