Oivallus

 Aika usein aamuisin joskus myös päivisin ja iltaisin tunnen voimakasta halua, suorastaan tarvetta, käpertyä pienelle kerälle sänkyyni, ehkä vähän uikuttaa ja olla nousematta enää ikinä.
Haluan vain olla rauhassa.
Ettei kukaan häiritse ja sellaista.

Yhtenä päivänä kotipuuhastellessani tajusin.
En oikeastaan halua olla pienenä uikuttavana keränä sängyssä.
Oikeasti haluan että ajatukseni lakkaisivat häiritsemästä minua.
Että saisin olla rauhassa.

Haluaisin olla ihan rauhassa.

Haluaisin olla ihan rauhassa etten koko ajan miettisi, onko nuorisolla kaikki hyvin ja seniorikansalaisilla myös.
Etten koko ajan murehtisi töitä, tekemättömiä töitä, sitä olenko tehnyt tehdyt oikein ja kunnolla ja etten saisi potkuja ja että muistaisin tehdä tekemättömät. työni ei oikeasti ole kovin vaativaa.

Että ajatukseni hiljenisivät ja vaimenisivat niinkuin jouluyö laskeutuu hiljaisena ja sovinnollisena ja rauhallisena.

Haluaisin olla sellainen että pääni olisi hiljaa.

Yhden kerran lenkillä melkein oli.
Se oli ihanaa.

*

kerran töissäkin oli aika hiljaista*

joojoo joogaa ja meditoi ja jotain.
en tiedän pystynkö kun pääni metelöi koko ajan.

ja ei, en mene työterveyteen, kun ihanko totta joku kuvittelee että pääkoppa hiljenee jos on kaksi päivää kotona hermolevolla. ei hiljene, muuttuu äänekkäämmäksi. ja kaupan päälle tulee huono omatunto.

tämmöisen kauppalapun näin kerran lenkillä
mitä mahtoi näistä ostoksista tulla?
ja muistiko tyyppi ostaa kaiken kun lappu oli metsässä?


*

Viime päivinä tapahtunutta:

oltiin kavereiden kanssa panimokierroksella Kakolassa

haluan ehkä ruveta pullottajaksi

henkilökohtainen välimereni parvekkeella etenee:
viinitarha on aluillaan
(ja parveke näyttää kreetalaiselta takapihalta)
ikkunalaudalla yritän kasvattaa mantelipuuta
ja parvekkeella maapähkinää

yhtenä aamuna metsätiellä11 kommenttia:

 1. Tuohan on oikein "tasapainoinen" kauppalappu ;-)

  Luulen, että sen kirjoittaja juo ensin sitruunavettä ja sitten kahvia herätäkseen. Leivän päälle hän laittaa joko maapähinävoita tai minttuhyytelöä ja raejuusto on listalla siksi, että proteiinejakin pitää saada!

  Oikein mainiota vappua sinne päin Suomea ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maapähinävoi kuulostaa päheältä, mutta tarkoitin tietysti maapähkinävoita...

   Poista
  2. kyllähän tuo maapähinävoi olisi paljon jännittävämpää kuin maapähkinävoi :D

   Poista
 2. Kuuntelin siippaa kateellisena yhtenä päivänä tällä viikolla, kun se kävellessä kertoi huomiostaan meditoinnissa. Jätän sen huomion väliin, mutta kun muuten juteltiin asiasta kysyin, että saatko sä ajatukset oikeasti hiljennettyä silloin kun olet "rauhassa siellä vatsan seutuvilla", ja se tunnusti saavansa. Siis kaveri pystyy olemaan tietoisesti jossain alavatsan tietämissä ja huomaa, että sen mieli ajattelee asioita, muttei ole siellä ajatuksissa mukana vaan nauttii rauhassa olemisesta. Kävelin mykkänä takaisi kotiin. Haluan saman ilman vuosien harjoittelua ;-)

  Pullottajan homma voisi olla tosi kivaa. Mä tykkäisin myös olla taustalaulaja tai levykaupan vinyylien järjestelijä.

  Jään innolla odottamaan millainen parvekepuutarha sinulla syntyy. Iloista vappua!

  VastaaPoista
 3. Tuttu tunne.
  Lomareissussa tajusin kuinka hyvin nukun, kuinka paljon nautin elämästä ja kuinka kivuttomasti pystyn välttelemään kaikki arjen terveyttä heikentävät sudenkuopat kuten yökukkumisen ja karkin syönnin. Kun olet toisella aikavyöhykkeellä, lomalla vastuussa vain itsestäsi ja agendalla vaan asioita, joista pidät, niin elämä on aika ihanaa. En ole vielä ratkaissut, että kuinka voisi tehdä tuosta tilasta pysyvän ;) Mutta pari viikkoakin tekee ihmeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisihan se mainiota, jos enimmäkseen voisi olla lomafiiliksissä...
   Mulla on tänä vuonna niin lyhyet lomat, että suurisuuntaisesta palautumisesta on melkein turha haaveilla. Täytyy kait ihan oikeasti alkaa meditoida. *huokaus*

   Poista
 4. Mä niin saan kiinni tuosta mistä kirjoitit. Juuri tänään samoin ystävälle, että valtaosan päivää mietin ikäviä ja stressaavia ajatuksia. KAikki on tavallaan ihan hyvin, mutta silti märehdin. Olen hieman ilovajaa.

  VastaaPoista
 5. Onpa lohdullista, että jollain muullakin sinkoilee paljon ajatuksia päässä. Aina tulee jotain lisää mieleen, joka johtuu yhdestä ja johtaa seuraavaan...

  Suosittelen kokeilemaan mindfulnessia ennen meditointia tai jotain perinteisempää rentoutumista. Se on armollisempaa, eikä tule fiilistä, ettei osaa rentoutua, kun vaan tulee kauppalista mieleen, kun pitäisi olla zen.

  Mutta minäkin murehdin, jatkuvasti ja jostain. Varsinaisia murehtijanaisia ollaan... <3 Pitää kehittää enemmän iloa elämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä mietin välillä (ja olen tässä mielestäni jopa oikeassa) että välillä murehtiminen ja ajatusten sinkoileminen ei johdu ajatuksista ja stressistä, vaan kropasta. Mulla on viime aikoina tullut sellainen tärisevä olo lihaksiin, ja kun se tulee, mieli alkaa kehittää murehdittavaa. Ensin on fyysinen olo, ja sitten henkinen kurjuus. Epäilen hormoneja.

   Poista