maailman pelastaminen on vaikeaa

 olen pari kertaa testannut kauramaitoa kahvin joukossa.

Maistuu oudolta, suutuntuma epämiellyttävä. 

Aiheuttaa vatsavaivoja.


Viikonloppuna kokkasin pastasoossia korvikelihasuikaleista vai miten niitä pitäisi kutsua. 

Maistui siedettävältä, suutuntuma siedettävä.

Aiheutti vatsavaivoja.




2 kommenttia:

  1. Olen tätä maailman pelastamista vaivihkaa pohdiskellut, koska se on vaikeaa. Jos on huonoa syödä prosessoitua ruokaa (eineksiä, margariinia, valmiiksi halkaistua leipää (vaikka yritäpä etsiä sellainen leipä, jota ei ole halkaistu tai siivutettu)), niin miten terveellistä voi olla vaihtaa maito kaurasta prosessoituun nesteeseen ja liha kasvisperäisistä aineksista prosessoituun ...er...korvikelihaan? Ja jos kukaan ei enää joisi maitoa tai söisi lihaa, niin mitä kaikille maailman lehmille sitten tapahtuisi? Jotta ei menisi liian vakavaksi, saan sarkastisena luonteena saan nyt mukaan humoristis-eettisen näkökulman: Jos maailmaa pelastava ihmiskunta saa vatsavaivoja pelastaessaan maailmaa, onko se oikeutetumpaa kuin lehmien vatsavaivat, joiden vuoksi meidän kuulemma pitää pelastaa maailma vaihtamalla maito siihen kaurasta prosessoituun nesteeseen? -q
    ps. Kyllä meilläkin on kokeiltu korvikelihaa erilaisissa muodoissa. Toistaiseksi korvikkeista vain yksi hampurilaispihvi ja yksi nakkilaatu on päässyt jatkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...ja jos teet pastaa jostain viljaproteiinista, niin syöt käytännössä viljaa viljalla, seassa vähän viljasta prosessoitua nestettä. Aika viljaisaa.

      Olen toki kokeillut vasta muutamia kertoja ja vain muutamia erilaisia vaihtoehtoja ja korvikkeita, mutta en ole kovin vakuuttunut. Voin olla kasvissyöjä, mutta en ehkä ole kovin halukas poistamaan maitotuotteita ruokavaliostani, enkä myöskään ottamaan lihan tilalle viljakorvikkeita.

      Yritän keksiä jotain järkevää syötävää punaisista linsseistä, mutta mielikuvitus jäkittää. Tai siis kasviksellista, täyttävää, nopeasti valmistuvaa ja maukasta syötävää ilman lihakorvikkeita.

      Poista