Oivallus tammikuun loppupuolella

 Nuorimmainen allekirjoitti vuokrasopimuksen.
kyllä vähän kriiziyttää, kun tuo nuorimmainen on kuitenkin vielä vasta lukiolainen. olisi nyt hoitanut ne kirjoitukset edes pois alta

Se tarkoittaa sitä, että parin viikon sisällä olemme kaksin.

iltataivas 


Tai onneksi meillä on pehmeä lasku: savolaistunut tulee pidemmälle harjoittelujaksolle suunnilleen samana päivänä kuin nuorimmainen muuttaa.

Ne onnistuivat jo kehittelemään sisarustenvälisen kinan keskustelun huonejaosta: kuka asuu missäkin huoneessa. Minä sanoin että minä.
Nuorimmaisen mielestä meidän sopisi aivan erinomaisesti pitää makuuhuoneemme siinä talouden pienimmässä huoneessa, missä nytkin sijaitsemme.
Keskimmäisen mielestä hänelle kuuluu jatkossa itseoikeutetusti hänen vanha huoneensa - keskihuone - nyt kun se jää Pikkusiskon jäljiltä tyhjilleen. Hän nyt kumminkin tulee vierailulle aina Savonmaalta, eli hänelle kuuluu kunnon oma huone silloin kun hän tulee.
Nuorimmainen meinasi että jättää sänkynsä meille, koska jossainhan hänen täytyy nukkua.

Minä olen pohtinut että jos siirrämme sängyn keskihuoneeseen, se voisi olla kiva.
Takahuoneessa voisi olla kolme sänkyä rinnakkain, nukkukoot siinä kun tulevat.
Ja pikkuhuone voisi olla lukuhuone.

Tai sitten keskihuoneesta voisi tehdä joogahuoneen. Tai panimon (siis olut-!) Tai herraskaisen lukuhuoneen.

Elämä on pelkkiä mahdollisuuksia.

Ja ehkä on ihan hyvä että meillä on pehmeä lasku, saadaan rauhassa pohtia mitä tehdään kaikella tilanrunsaudella.


Se oivallus.

Taidamme olla nuorimmaisen kanssa samassa elämäntilanteessa. Hänkin opettelee itsenäisen elämän taitoja, suunnittelee, sisustaa ja laittaa omaa kotiaan, nauttii uusista asioista.


Arppu
Rönäperän ja muiden vähäisempien maiden kuninkatar


Elma
Väli-, Keski- ja UlkoHebridien Jaarli


6 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisia ja uusia tuulia teillä edessä. Miten järjestellä elämänsä, kun pesä onkin aika lailla poikasista tyhjä.

  Saa nähdä, mitkä fiilikset meillä on kun ensimmäinen lähtee ja puhumattakaan sitten siitä kuopuksesta. Tänään juuri vietimme vihdoinkin esikoisen toisten kummien kanssa hänen 18v synttäreitään. Poika sai lahjaksi Fiskarin laatikon, jossa on kattila ja pannu ja vähän muuta tykötarvetta. Jää kummeista pitkäaikainen muisto <3 ja noita voidaan parin vuoden päästä hyvinkin jo tarvita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihan varmasti niille kummien lahjoille on käyttöä! Olen nyt perustamassa kotia kolmatta (tai neljättä jos omakin lasketaan) kertaa, ja ihmeen paljon saa uppoamaan ihan sellaisiin kodin perusjuttuihin: sulakkeet, sakset, lukko kellarin oveen, tiskiharjat, tiskirätit , sammutuspeitot- ei meinannut Prisman isompi kärry riittää kun keräilimme arjen selviytymispakettia nuorelle. Kun pelkästään ne merkkiastiat ja kauniit haarukat eivät riitä, vaan hankittavaa on vessaharjasta alkaen.
   Seuraavaan satsiin sitten matot ja verhot...

   Poista
 2. Voi noita kuninkaallisia kissoja ♥ Onkohan niillä mielipidettä huonejärjestykseen tai sänkyjen sijoitteluun ;-)

  VastaaPoista
 3. Hieno, jännittävä, innostava ja välillä haikea elämänvaihe. Meillä vanhempi tytär on muuttanut jo kotoa ja nuoremmalla on omat menonsa, <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on, on jännittävä, innostava ja haikea elämänvaihe. Monenlaista mielessä koko ajan - sekä käytännön järjestelyjä että suurempaa pohdintaa omasta tulevaisuudesta

   Poista