Kävimme kauppareissulla viimeksi perjantaina. Silloin ostettiin niin monen päivän sapuskat kuin pystyttiin, viikonlopun synttärikahvitteluiden ainekset ja mitä nyt mieleen tulikaan.
Kuitin loppusumma oli 116e.
Jotain pitäisi vielä saada hiottua pois. kissanruuasta tulee reilut 15e, siitä ei taida voida tinkiä.
Tähän mennessä syötyä:
perjantai: linssijuttu. Ainekset löytyivät pääsääntöisesti kotoa.
Linssejä, tomaattisöösää, sipulia, porkkanaa, paprikaa, mausteita ja kyytipojaksi pastaa.
Leivoin leipää.
lauantai: vietettiin synttäreitä. Syötiin vähän mitä sattuu.
Kuluja tuli ainakin valmispasteijoista ja muiden leipomusten aineksista.
Tarjolla oli voileipiä, pasteijoita, unelmatorttua ja kääretorttua ja pikkuleipiä. Ja sekalaisia naposteltavia.
Ja päivänsankarin itsensä leipomia mokkapaloja.
sunnuntai: pizzapäivä.
Valkoista pizzaa valmistaikinasta. Ainekset maksoivat n.13e.
Pizzapohja, creme fraiche, kylmäsavulohta, juustoraastetta. Ja juomaksi otettiin lahjaksi saatua viiniä.
Kokeilin pitkästä aikaa tehdä viiliä.
maanantai: kaali-jauhelihajuttu
Ainekset maksoivat n. 5e, lisäksi piti hommata n. 1,85 sweet chili -kastike. Harmitti kun otin vahingossa semmoisen missä on inkivääriä.
Kaalijuttuun freesataan ensin kaalia ja sipulia (voi laittaa myös muita kasviksia), sitten paistetaan jauhelihaa lisäksi ja yhdistetään kaalit lihoihin. Tarjoillaan riisin tai perunan (tai pastan) kanssa, ja sen makean soosin ja seesaminsiementen, jos oikein herkutella haluaa. Ja voi laittaa myös lime-mehua meillä ei ollut.
Lisukkeena oli vielä tomaattia, paprikaa ja kurkkua.
Kaalia jäi vielä yli, tein siitä kaalisalaattia.
Vieläkin on kaalia tallessa, täytyy keksiä jotain.
Leivoin lisää leipää.
Viilistä tuli ihan syömäkelpoista.
tiistai: fetajuustojuttu - tällä hetkellä suosikkiruoka
ainekset maksoivat n. 4e + pastat.
Minitomaatteja, suippopaprikaa, sipulia pilkotaan, fetakimpaleen kanssa pöhöttimeen pöhöttymään. Keitetään pasta, yhdistetään pastat feta-tomaattihässäkkään.
Keskiviikkona aion syödä jämiä, koska Lehtori ei osallistu päivälliseen.
Torstaillekin löytyy ruokaa, ainakin jos vähän tutkii kaappeja tai pakastinta.
Maito saattaa olla lopuillaan.
*
Minulla on semmoisia probleemia tässä ruokaraportoinnissa, että kuinka lasketaan sipulit, suippopaprikat ja kaikki semmoinen, mitä käytetään vaikka kuinka monessa ruokalajissa?
Että pitääkö heti kaupasta tullessa laskea yksittäiselle jokaiselle sipulille ja porkkanalle ja kuudelle sentille paprikaa jokin hinta?
Entä pasta ja riisi? Pitääkö ne jotenkin laskelmoida aterian kokonaiskustannuksiin ja kuinka?
Aika vähällä vaivalla ne ruuan tärkeimmät komponentit saa alle vitosella, mutta sitten tulee kaikenmoista pasta-sipuli-paprika-peruna-oheiskulunkia.
En oikein nyt onnistu olemaan uskottava säästäväisyysruokabloggari.
Jotenkaan en näe itseäni punnitsemassa pätkää suippopaprikasta että voin laskea sille kilohinnan perusteella käyvän osuuden päivän salaatista.
Mutta kyllä vielä toteutan sen P:n toivoman kympillä ruokaa -haasteen!
Paitsi että tarkoittaako se, että kympillä kaikki mitä päivän aikana kuluu maidot sun muut hiutaleet vaiko vain ruuat?
Vai ylipäätään että mitä kaupasta kympillä saa ja mitä siitä syntyy?
*
Hailuja ruokasäästäväisyysniksejä:
Yritän opetella syömään aamuisin puuroa. Täysin odotusteni vastaisesti kaurapuuro ja maapähkinävoi ovat aika herkullinen yhdistelmä.
Mutta onko se edukkaampaa kuin leipä? ainakin jos pitää investoida maapähkinävoihin?
Tai terveellisempää?
Jos ei ole edes jompaa kumpaa, niin palaan leipään.
Onko leivän leipominen itse edukkaampaa kuin ostaminen?
Jos ei ole, pidän kiinni kaupan leivästä.
Tai viilin viritteleminen?
Sen pahemmin leipominen kuin viilin värkkääminenkään eivät ole mitään ylivoimaisen hankalia hommia, mutta kannattaako niistä kumpikaan?
Juon aamuisin vähän pienemmän annoksen kahvia.
Se kyllä kompensoituu kun opistoruokalan lounaseen ei opiskelijoilla kuulu kahvi.
Opiskelijan jälkiruokakahvi maksaa euron. En kyllä rupea.
Pitää ruveta aamuisin virittelemään termariin take-away-kahvi.
Niin että tällä taktiikalla kahvia kuluu vähemmän sijasta enemmän.
Tai sitten pitää luopua lounaskahvista.
Ja kurssin ruoka-aika on niin tolkuttoman aikaisin että pidempinä päivinä täytyy ruveta kanniskelemaan jotain omppua tai vastaavaa välipalaa repussa mukana. Että ei tullut opistoruokailustakaan ihan pelkkää säästöä.
Pakahduin ihastuksen, kun tää oli niin kiinnostavaa. Mä täällä tsemppaan ja elän mukana. Söin lounaaksi puuroa tänään, koska halpaa.
VastaaPoistaSaat sen kympin haasteen toteuttaa miten haluat, mutta olin ajatellut et yrität keksiä miten paljon kympillä voi syödä. Esim.just linssihässäkkää, kasvissosekeitto jne et kuin paljon saattaa saada ruokaa halvalla. Mut vain jos niistä tykkää. Ettei tartte pahaa syödä.
Aion ehkä itsekin kokeilla. T. P
kympin haaste joutuu vieläkin odottamaan, piti tehdä torstaina mutta Lehtori halusikin kauppaan jo silloin.
PoistaTuosta kaurapuurosta ja maapähkinävoista sanoisin, että kuulostaa kyllä hyvältä ja maapähkinävoihan on tosi karppia (mitä kaurapuuro taas ei ole). Leivän leipominen itse on myös aina halvempaa kuin valmiin osto, joskus sitä olen laskeskellut.
VastaaPoistaleipä jää listalle. Aikaisemmin kun nuoriso vielä asusteli meidän kanssamme, leivoin ihan melkein päivittäin. Sitten väki väheni ja oli kaikenmoista ruokahankaluutta perheessä, siinä kohden leipominen jäi. Nyt taidan palata takaisin taikinatiinun ääreen :)
PoistaKiitos inspiksestä. Tuo fetajuustojuttu kiinnostelee, mutta mikä on pöhötin :)?
VastaaPoistaFetajuttu on periaatteessa uunifetapasta. Teen itse sellaisen version että pilkon pikkutomaatit pienemmiksi, laitan mukaan myös ainakin yhden sipulin ja reilun pätkän suippopaprikaa.
PoistaValmistan tän aifryerissä (=pöhötin), kestää ehkä 12 min. Sekoitan yhteen pastan kanssa. On herkkua.
-maria, ei päässyt kirjautumaan-
-marika- (onpa noloa tehdä kirjoitusvirhe omassa nimessä)
Poista