kesätyömietteitä

 ensimmäinen viikko kesätöitä takana.
Jotenkin metkaa että vielä tässä iässäkin voi päästä kesätöihin.

Aamuni alkavat tällä hetkellä raivoisalla ja perusteellisella aurinkorasvan levittämisellä. 
Missään kohtaa työpäivää ei ole semmoista hetkeä, että itseä ehtisi rasvailla.
Toivon että rasva riittää koko päiväksi.
Ja illat päättyvät kokovartalokuorintaan. Kun se rasva on kumminkin joku ekstrawaterresistant, mikä ei lähde millään pois.
Jouluun mennessä olen ihmisteflon: ei tartu aurinko, eikä tartu vesi.
Sitten kun olen rasvannut, jatkan talkitsemalla. Henkilökohtainen keksintöni hikoilua vastaan. Talkkia taipeisiin.
Ja kun olen rasvannut ja talkinnut, pitää vielä muistaa hyvä aluspaita. On jotenkin mukavampi olla omien vaatteidensa sisäpuolella kaikkien niiden lasten nuhjattavana kun on yksi välikerros vaatteita välissä. Että vinkkinä kaikille niille, jotka viettävät kesällä aikaa lasten kanssa: talkki ja aluspaita. itselle.

Natiaiset Suloiset pikkulapsukaiset ovat olleet hauskasia: puolet porukasta haluaisi olla vain sisällä, puolet vain ulkona. Ja missä ikinä ollaankin, joku on aina nääfst.
Ja yleensä ne, jotka haluavat olla sisällä, ovat sisällä täydellisen tylsistyneitä, ja ne jotka haluavat olla ulkona, eivät keksi ulkona mitään tekemistä.

Yhtenä päivänä tehtiin retki hyppelemään suihkulähteessä.
Se oli kaikista kivaa ensimmäiset viisi minuuttia.
Sitten alkoi paleltaa.
tässä kohtaa se aluspaita oli ihan ehdoton: kun ne kaikki läpimärät lapset kaipasivat lämmintä halausta - eli halusivat kastella myös aikuiset - niin ei haitannut vaikka teepaita tuli märäksi. oli vielä aluspaita välissä, ei tullut märkä eikä kylmä. siitäs saivat halailevat pikkuepatot, en kastunut. lällällää.

Semmoisille retkille pitää laatia turvallisuussuunnitelma, että mitä tehdään missäkin tilanteessa.
Lehtori kysyi, että huomioitteko sen, jos torille tippuu matkustajakone niin mitä teette.
En tiennyt.
Ei oltu huomioitu.
Yksi omista lapsukaisistani kysyi että entä jos lokki kakkii niskaan.
Luulen että se ei ole turvallisuuskysymys, kun se salmonella tulee ehkä viiveellä.
Mutta kai sekin olisi pitänyt huomioida.
Puutteellinen oli turvallisuusasiakirja.

retkellä


Semmoinen huono juttu ilmeni, että en voi lukea kaikkia kirjoja.
Yhdessä kirjassa oli sivuhenkilöllä sama nimi kuin yhdellä ryhmän lapsella.
En pystynyt lukemaan että Liselotte veti pullollisen tequilaa. En vain pystynyt. miksi muuten edes luen semmoisia kirjoja joissa liselotte vetää pullollisen tequilaa? pitäisi lukea sivistyneempää.
Piti jättää kirja kesken.
Harmi, kun olin jotenkin ajatellut että juuri se kirja huolimatta siitä pullollisesta tequilaa olisi ollut ihan kiva kesänavauskirja.
tai voi kyllä olla että oli vähemmän kuin pullollinen, mutta vaikka olisi ollut vain lasillinen, piti silti lopettaa jo siinä vaiheessa kun tequila mainittiin. kun rupesin näkemään mielessäni seitsemänvuotiaan tequilapullon kanssa, niin tuli vähän halju olo.

Työsoppari ensi lukuvuodelle allekirjoitettu. 
Nyt olen sitten oppisopimusopiskelija.

Olen pistänyt instan tauolle ja uutisia luen niin vähän kuin ikinä pystyn.
On tehnyt hyvää.
Olen rauhallisempi ja tyytyväisempi ja mouhaan vähän vähemmän en mennyt edes keskustelmaan yhden ministerin kanssa jonka näin ravintolan tiskillä vaikka mieli olisi tehnyt

Ja aamuisin yritän istua edes pienen hetken parvekkeella kahvittelemassa.
En lue kirjaa, istun vain ja kuuntelen lintuja ja heräävää lähiötä.
Sekin tekee hyvää.
olen aina ollut vähän anti-läsnäolo. nyt keväällä yksi opettaja teetti tunnin alussa aina jonkun tietoisen läsnäolemisen ja hengitysharjoituksen. tulin aina levottomaksi ja melkein hyperventiloin, mutta väitän silti että siitä on ollut hyötyä. pystyn välillä istumaan bussissakin tekemättä mitään. sekin tekee hyvää. 
Kun vielä saisin jotain omia luovia projekteja käyntiin, elämä olisi suorastaan loisteliasta.

Elman kanssa ilta-auringossa3 kommenttia:

 1. Anteeksi tää mielleyhtymä Marika, mutta joskus muinoin nuoruudessa yhdellä mun ikäisellä nuorella miehellä oli itseään huomattavasti vanhempi naisystävä ja tän nuoren miehen kaverit epäili, että "Jullen naisystävä on varmaan niin vanha, että käyttää talkkia :D". Silloin se tuntui aika kaukaiselta ajatukselta, mutta enää ei yhtään :).

  Sun kesätyö vaikuttaa aika vauhdikkaalta (jota se siis mitä ilmeisimmin onkin). Piristää varmaan itseäkin semmoinen meno, mutta toisaalta varmaan myös väsyttää ihan terveellä tavalla.

  Onnea tulevalle oppisopimusopiskelijalle ja turvallisia kesäriemuja koko sakille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 😂
   Mä olen ehkä jotenkin teinivanha, kun olen melkein koko aikuisen ikäni (tai siis jostain teinivuosista jo) käyttänyt epäsäännöllisen epämääräisesti mutta melkein aina talkkia.
   En hirveästi tykkää vahvoista hajusteista, mutta hyvältä tuoksuva talkki sopii mulle 😁

   Duunissa on vauhtia riittänyt, on ne aika metkoja ne pikkuihmiset. Kuluneella viikolla olen pelannut afrikantähteä, tennistä, futista, pikipataa ja silmäniskumurhaajaa. Polvet vain rutisevat kun kipitän menemään. (paitsi tietysti afrikantähdessä, siinä ei tarvinnut juosta 😁)

   Poista
 2. Mielenkiintoista - sun työsi kuulostaa niin mun aiemmalta työltä ja Turkuun on siis tosiaan tullut tuollainen vesisuihkuhommeli... lapsenlapselta sain vastaavasta kuvia toiselle puolelle maailmaa ja mietin, että missä he ovat... Täytyy lähteä tutustumaan kotikaupunkiin, hih... Onnea oppisopimusoppimiseen ja aikataulutukseen.... kai kesääsi mahtuu myös lomaa, irtiottoa arkisesta aherruksesta, että jaksaa sitten syksyllä "työaikaa!"

  VastaaPoista