Lisäyksiä Ihmiskunnan Suurten Keksintöjen Listalle! täsmennetty lista

 Muistanette Ihmiskunnan Suurten Keksintöjen Komiteetin ja arvovaltaisesti valitut Suuret Keksinnöt sekä Täydennetyn luettelon?

Suurten keksintöjen listalle pääsevät semmoiset jutut, joita ilman elämä olisi huomattavan ankeaa ja jotka nerokkaalla yksinkertaisuudellaan pelastavat päivän kuin päivän ja tuottavat suurta iloa erityisesti keksiäkäisille ihmisille.

Listallahan ovat jo

leipätaikina

pehvanlämmitin autossa

vartalonkuorintageeli

suklaa

jääkaappipakastin

suklaa kyllä, ehkä se ansaitsee listalla kaksi paikkaa!

ja lukko ovessa.

lisäys: villasukat! on täysin käsittämätöntä että villasukat, ja kutomis- ja virkkaustaito ovat puuttuneet listalta!

Listalle on ehdotettu myös kirjastolaitosta, korvatulppia, jalkapalloa ja tennareita, mutta ne ovat yhä komiteetin selvitystilassa.


Nyt listalle on selvästikin pyrkimässä uusi tulokas: aluspaita.

Aluspaita kuuluu listalle koska elämä on mukavampaa, helpompaa ja miellyttävämpää aluspaidan ansiosta. 
Ylintä vaatekerrosta ei ehkä tarvitse pyykätä aivan niin tiuhaan kun voi vaihtaa pelkkää aluspaitaa.
Jos on hikoiluun taipuvainen, on paljon miellyttävämpi olla aluspaidan kanssa kuin ilman.
Ja jos taas on viluinen ja paleluun taipuvainen, niin auttaa useampi kerros aluspaitoja myös siinä niin ettei aina tarvitse kääriytyä lukuisiin päälivaatekerroksiin.
Ja jos äkillisesti joutuu keskelle vesisotatannerta ja on jostain syystä täysin aseisettu ja siksi vapaata riistaa holtittomalle vesitulitukselle voiko niin sanoa vai onko oikeampi sana vesitystä?, niin on kyllä aivan erityisen miellyttävää ja mukavaa ja melko läpinäkymätöntä kun on aluspaita.

Koska onhan se nyt selvä että parasta riistaa vesisodassa on aikuinen ja aivan erityisen parhaita osia siitä aikuisesta ovat etu-, taka- ja keskipuoli. Ja se jos mikä aiheuttaa huolestunutta hihitystä kun paidasta voi ehkä näkyä läpi.

Ja sen melkoisen läpimäräksi kastuneen aikuisen mielestä puolestaan on aivan suunnaton onni ja ilo kun sillä on vaihtovaatteissaan kuiva ja puhdas aluspaita. Kun voi olla ettei ole älynnyt ottaa mukaan sitä  juttua mikä pistetään aluspaidan alle. Joskus voi viisaallekin aikuiselle käydä niin. 
Niin on kivampi olla kun keskentekoisesti pukeutuneen itsensä ja lapsia kotiin hakevien vanhempien välissä on muutama läpinäkymätön, puhdas ja lämmin vaatekerros.

ps. olisin leikkinyt vesisotaa pidempäänkin, mutta päädyin luovuttamaan aseeni kukkaspruutta aseistautumattomille joukoille ja sen lisäksi jouduin laastaroimaan haavoittuneita ja lohduttamaan palelevia ja kenkänsä kastelleita

ps2. kukkaspruutta oli kyllä tehokas ase, melkein parempi kuin sotajoukkojen käyttämät neonkirkuvat puolimetriset hirvitykset. Kukkaspruutan osumatarkkuus oli käsittämätön ja kantomatka useita metrejä.
Suosittelen.
niin että ehkä myös kukkaspruutan voisi lisätä Suurten Keksintöjen Listalle.
ps3. on muuten aivan käsittämättömän hienoa,  miten tarkasti naperot noudattivat ohjetta: aseistautumatonta ei saa vesittää. Kertaakaan en joutunut vesityksen kohteeksi edes keskellä sotatannerta kun olin aseistautumaton. HUOM!
Ihmiskunnan Suurten Keksintöjen Listalle otetaan yhä vastaan ehdotuksia Suurista Keksinnöistä.

6 kommenttia:

 1. Multa on mennyt tällainen upea lista täysin ohi - tämähän on tärkeämpi kuin esim. Noobelit.
  Mä ehdotan listalle tietenkin VILLASUKKIA.
  Ihminen ei vaan voi elää ilman villasukkia, ei talvella, ei kesällä, ei kotona eikä varsinkaan reissussa. Eikä yöllä.
  Sitähän luulisi, että villasukat ovat olleet aina, mutta ei. Jonkunhan on täytynyt keksiä, miten langasta saa tehtyä lenkkejä ja ne sitten yhdistettyä toinen toisiinsa niin, että niistä tulee jotain mitkä voi laittaa jalkoihinsa ja jotka vielä lämmittävät jalkoja.
  Riittääkö perustelut?
  Ja, by the way, vanha kunnon: "mikä pitää kylmän, pitää lämpimän" pitää myös muodossa "mikä pitää kuivan, pitää märän" täysin paikkansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EHDOTTOMASTI! kylläpäs komiteetti on ollut huolimaton listaa laatiessaan, sillä villasukat, kutomis- ja virkkaustaito sekä ehkä myös kankaankudonta kuuluvat ilmiselvästi listalle.
   Aivan selvästi samaa kategoriaa kuin leipätaikina, että miten voi tulla mieleen kun tuijottaa lammasta (tai jotain villilammasta?) että nyhdänpä tuosta tuota karvaa ja karstaan ja kehrään ja mitälie ja sitten otan puikkelit ja tekaisen sukat? Ehdottomasti nero esiäiti!
   Ja villasukat välittömästi listalle.
   (vaikka ei niitä nyt sentään öisin kuulukaan käyttää 😁)

   Olen pitänyt tuota kylmällä lämmin - lämpimällä viileä aivan silkkana propagandana kunnes tutustuin pellavaisiin lakanoihin. Olen aivan myyty: talvella lämpimät, kesällä viileät.

   Poista
 2. No tietysti villasukat listalle. Ja niitä kuuluu käyttää myös öisin niiden pyjamanhousujen kanssa, joissa on resorit. Pyjaman kanssa on tietenkin eri villasukat kuin päivällä. Kukkaspruutalla on muuten kätevä myös yllättää vaikka työkaveri.
  -arja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eriävä mielipide öisille villasukille 😁
   En pysty pitämään millaisiakaan sukkia öisin jalassa, hikistyvät varpaat.

   Poista
 3. Villasukat ja suklaa - ehdottomasti. Ja mä komppaan kyllä sitä kirjastoakin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kirjasto on kyllä tärkeä juttu, mutta se on taatusti palkittu jo monta monituista kertaa juuri siksi.

   Poista