matkalukemista

eilinen visiitti Vammalan vanhojen kirjojen päivillä lisäsi lomalukemistoa vain parilla opuksella. Aloin lomalukemiston haalimisen jo joskus alkukeväästä: olen penkonut alelaareja, kiertänyt kirppiksiä ja antikoita. Lapsille on muovikassillinen luettavaa. Omalla kohdallani kriteerit ovat olleet kovat: lomakirjan pitää olla pehmeäkantinen, maksaa alle viisi euroa (mieluummin alle kolme) ja se pitää tarpeen vaatiessa voida kierrättää tai "unohtaa" hotellille tai kulkuneuvoon. Siihen ei saa kiintyä liikaa. (ainakaan jos pakaasit uhkaavat täyttyä oliiviöljystä ennen kotimatkaa)

Lomalukukassissa kahden viikon varalle tällä hetkellä:
matkakirjat (3 kpl)
Annie Hawes: Kypsä poimittavaksi (olen lukenut, mutta oli halpa!)
Kyllikki Villa: Vanhan rouvan lokikirja

semitieteelliset (3 kpl)
Bywater Michael: Big babies - eli miksi emme kasva aikuisiksi?
Ferriss Timothy: 4 tunnin työviikko - unohda yhdeksästä viiteen elämä , asu missä haluat ja ryhdy uusrikkaaksi
Abrahamson Eric, Freedman David: Täydellinen sekasotku - epäjärjestyksen piilevät hyödyt

hömpät (3 kpl)
Martina Haag: Meidän kotona
Bushnell Candace: Neljä blondia

Olen viime aikoina lukenut aika lailla Donna Leonin Brunetti-dekkareita, ja pitänyt niistä. Kaksi muuta hömppää täyttivät ostohetkellä ainoastaan halpuuden kriteerin, odotukset niiden suhteen eivät ole kovinkaan korkealla.
Matkoilla pitää tietysti lukea matkakirjoja, sehän on selvä.
Semitieteellisiin opuksiin kasautuu suunnattomia paineita: josko kotiinpalattuamme olen tulossa uusrikkaaksi ja pystyn vielä oikeuttamaan itseäni ympäröivän kaaoksen? Olisiko se mahdollista? Nuoriso-osasto ainakin tuntuu laskevan kovasti paljon epäjärjestys-kirjan varaan: ovatko siivoussäpsyt ohimennyttä aikaa tämän jälkeen?

Lapsille on varattuna 23 kirjan kirjasto.
Voiko tällä määrällä pärjätä kaksi viikkoa?
Se on ihan järjettömän pitkä aika näin lukevaiselle porukalle.

1 kommentti:

  1. se martina haagin meidän perhe on tosi hauska. mä samaistuin :) Mitä se kertoo musta, kerro sitten. Mut ihana lomakirjasto.

    VastaaPoista