kevätjuhlanilli ja kevätjuhlajee

kevätjuhlanillitys

Kyllä on merkillistä tämä ylenpalttinen juhlinta.
Yhdellä keskenkasvuisella oli eilen illalla luokan juhlagaala, tänään on luokan kekkeripäivä, huomenna kevätjuhlapäivä ja ylihuomenna koulun päättäjäispäivä.
Kyllä niin en yhtään ihmettele heikkoa pisatasoa, ihan liikaa juhlaa on koululaisen elämässä.
Opiskelisivat matikkaa, mokomat.

Ja sama vähän vakavammin: tämän keskenkasvuisen ope on lähdössä muualle. Tavallaan ymmärrän juhlat ja kekkerit ja kaikki, mutta kyllä silti neljän päivän kuoppajaiset /peijaiset tuntuvat hiukkasta pikkuisen liioittelulta.
Kaikkina päivinä on juhlaherkkua, opelle annetaan jotain ja pitää olla juhlavat vaatteet. (gaala-asu /hassu sirkushenkinen asu /kevätjuhla-asu /kevätkirkkoasu) (tulkitsen siten, että ainakin yksi pukukoodeista tarkoittaa rusettia päälaella ja kukkamekkoa; tervetuloa vaan vääntämään kättä keskenkasvuisen kanssa. Not gonna happen)

Osallistuin open yhteislahjaan varmaan ainoa wilmaviesti koko lukuvuonna jonka kaikki lukivat ja johon kaikki kommentoivat vähintään kahdesti, osa jopa kolmasti, mutta ajattelin boikotoida kaikkia itketyksiä.
Ihan vain silkkaa keskenkasvuiskapinallisuuttani.
On se ollut ihan mukava ope, mutta ei nyt sentään mikään yli-inhimillinen supersankari.
tiedän jo nyt että en kuitenkaan boikotoi, viime tingassa kumminkin lähden muristen ja hampaitani kirskutellen vääntäytymään niihin vihoviimeisiin kuoppajaisiin tuulessa, sateessa ja lumituiskussa ja sitten vaahtokarkin maireasti hymyillen kiittelen opea että kylläpä olet ollut niin kiva ja turvallinen ja diipatidaapati. grr. miksi olen niin selkärangaton, miksi?

*

Kevätjuhla-jee

Nillin vastapainoksi täytyy tietysti olla kevätjuhlajee.

Koulunsa päättävä ilmoitti menevänsä kevätjuhlaan puku päällään.
Olin ihan että häh. olisin hyväksynyt siistit housut-kauluspaita -yhdistelmän, ja äärimmäisessä hätätilassa jopa prässätyt farkut-kauluspaita, jos asiasta olisi tullut paha vääntö.

Kysyin että opeko ehdotti.
Mitä vielä, olivat itse kavereiden kanssa hoksanneet.
vaikkei se mun lempivaate olekaan niin kyllä sentään puhujan täytyy olla asiallisesti pukeutunut.

*
3 kommenttia:

 1. Minä olen niin laiminlyönyt poikieni kevätjuhlapukeutumisen. En ole edes tarjonnut mitään hienompaa :( En jaksa lähteä ostosretkelle etenkään kun juhlavaatteille ei ole tänäkään kesänä mitään muuta käyttöä. Joka kevät päätän, että nyt ostan edes jotkut siistit vaaleat chinot kauluspaidan kaveriksi, mutta farkut päällä ovat pojat aina menneet. Ehkä ensi keväänä...

  VastaaPoista
 2. Minä en tässä juhlaryöpytyksessä (1x2 juhlaa, 1x2juhlaa, 1x4juhlaa) en tiedä edes, mikä on se virallisin ja juhlallisin juhlapäivä.
  2/3 koulussa on tänä vuonna se ohjelmallinen kevätjuhla vain koululaisille ja kevätkirkot ovat mallia tulos-ulos.
  Että mikä ihan oikeasti on se päivä, jolloin pitäisi olla essumekko ja rusetti päälaella ja kiillotettu omena opettajalle?

  VastaaPoista
 3. Härregud ja mulle riittää ihan kevätjuhlapäivä stressinaiheuttajaksi. Ei juhlita, vaikka neidilläkin ope vaihtuu. Toisaalta se ei kyllä ole mikään juhlan aihe, koska tuo oli huippukiva ope ja seuraajaa ei ole edes palkattu. Vanha kevätjuhlanekkokin kuulemma kelpaa ja muutenkin mennään matalalla profiililla.

  VastaaPoista