arkisia kriizejä

Tiedättekö sen, kun kuuluu syödä puoli kiloa kasviksia päivässä että saa kasvispisteitä (tai jotain muuta vapaasti valittavaa krediittiä hyvänä ihmisenä olemisesta)?

Niin semmoista olen pohdiskellut että...

Onko teidän mielestä maustekurkku (suolakurkku /etikkakurkku) kasvis?
Että kun pitää syödä puoli kiloa kasviksia päivässä, niin lasketaanko maustekurkku (suolakurkku/etikkakurkku) vai onko se vain epäterveellinen turhake?
Saako maustekurkusta kasvispisteitä?
Koskeeko se kaikkea etikkasäilykettä?

Entä sipuli?
Minusta sipuli on mauste, ei kasvis.
Siitä ei ainakaan saa kasvispisteitä.

Mitenkä tuo salaatinkastike?
Pilaako se salaatin terveellisyyden ja poistaa kasvispisteet ja onko muutenkin turhake?

Onko parempaa ihmisyyttä olla syömättä maustekurkkuja ja ylipäätään mitään salaatinkastikkeella?

Mitä muita juttuja on mistä ei saa kasvispisteitä tai saa?
Ja onko raaka parempi kuin kypsennetty, että saako raa'asta porkkanasta tuplapisteet?


*


Semmoista mietin myös että itsensä palkitseminen.

Olen yrittänyt viime aikoina psyykata itseäni siihen, että ihmisellä pitää olla kivoja palkintoja siitä kun on onnistunut rämpimään läpi päivänsä.

Haasteena on se, että rämpiminen kestää niin älyttömän pitkään että palkitsemiselle jää pieni nurkka jostain päivän reunoilta.

Ja toisena haasteena se, että kun palkintona on esim. kutominen ja minulla on kutimessa menossa vähän tylsä vaihe, niin onko se palkinto?
Viimeisillä hereilläolon voimilla yrität puikottaa edes yhden rivin, jee.

oikeasti se on kyllä aika palkitsevaa mutta silti


*

eli kun on syönyt kiltisti raakoja kasviksia (ei maustekurkkua eikä sipulia lasketa) niin sitten justiinsa ennen nukkumaanmenoa pitää kutoa yksi rivi että pääsee eroon niistä kehvatsun hihoista, etteikö muka ole kriizi, kysyn vaan!

 

 

*

ajastettu postaus
22 kommenttia:

 1. No nyt on kyllä vaikeita kysymyksiä... :D Suolakurkusta mun mielestä ei saa pisteitä, mutta sipulista kyllä. Raakana moni on mun mielestä parempi, joten tuplapisteet vaan listalle! Salaatinkastike... ööh... sovitaan, että ei se poista pisteitä. Ja itse asiassa jos salaattiin laittaa pelkkää oliiviöljyä, niin se kuulemma tehostaa kasvisten sisältämien vitamiinien imeytymistä. Eli oliiviöljy siis tuplaa koko salaatin kerryttämät pisteet :)

  VastaaPoista
 2. Jos on huono päivä, kuuluu kyllä suolakurkustakin saada ainakin puolikas piste. On se kasvis, vaikka onkin säilötty. Ja jos joka gramma lasketaan, kai se sipulikin kasvattaa kasvispisteitä? Mutta kasviksista saa muuten muitakin kivoja arkisia kriizejä: itse kriizeilen sen osalta, että pitäisi saada 5 väriä / ateria ja tuohonhan ei oikeasti pysty ellei ole niitä kasviksia mukana. Keskustele siinä sitten sivistyneesti, jos toisten mielestä vaaleanpunertava lohi ja punainen tomaatti eivät ole kaksi väriä :D -q

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Värit!
   Nyt sitten vasta kriiziä pukkaakin.
   Saako käyttää elintarvikevärejä, jos muuten ei onnistu?

   Poista
  2. :D elintarvikeväreihin en ole vielä sortunut, mutta lohi ja tomaatti / paprika ovat kyllä kaksi eri väriä.

   Poista
  3. Kyllä ovat eri värejä!
   Lohi on vaaleanpunainen ja tomaatti ei.

   Poista
 3. Hiton hyviä pohdintoja, joihin on tosi vaikea vastata! :-D Mä antaisin kyllä maustekurkustakin pisteitä. Mutta entä jos vetääkin vain sitä maustekurkkua puoli kiloa päivässä? Tuleeko siitä päivän kasvispisteet? Tarkemmin ajatellen en annakaan maustekurkusta pisteitä... Ja antaisin kyllä sipulistakin kasvispisteitä, mutta entä sitten esim. sipulirenkaat. Hiton vaikeita pohdittavia. Multa meni nyt varmaan yöunet! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipuli on kyllä ongelmallinen ruoka-aine :D

   Sipulirenkaista ei ehkä kuulu saada pisteitä kun ne ovat niin hyviä?

   Poista
 4. Hmm, aika paha dilemma....minusta sipuli on kasvis ja maustekurkut myös. Ihanaa viikkistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olen aina vain sitä mieltä että sipuli on mauste :)
   (varmaan siksi, kun laitan sitä mihin tahansa ruokaan ennen suolaa...!)

   Poista
 5. No jopas... tuota - korostan, että nämä nyt on mun mielipiteitä ja pinttyneitä päähänjumiutummia - olen kriiseillyt samojen asioiden kanssa. Onko tomaattimurska kasvis? Hillosipulit? Purkista otettua guacamole?

  Musta ei, mutta sitten taas case salaattikastileke: se on yksiselitteisesti hyvä asia, jos se ylipäätään saa ihmisen syömään tuoretta ja vieläpä enemmän.

  Mutta ehkä näihin ei ole yleispätevää ohjetta, koska mä kasvissyöjänä voin olla vähän tiukempi? (Koska mähän syön vaan kasviksia... höpö höpö, just vetäisin pastalautasellisen jossa kastikkeena Koskenlaskijaa Ei kasviksen kasvista. Paitsi jälkiruokana viinirypäleita. Ennen Englanninlakritseja ja juustonaksuja. Voi apua...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjaana, kasvissyöjä saa aina heti kaikki pisteet, söipä mitä tahansa. Hän on kuitenkin kasvissyöjä :)

   Poista
 6. Nyt tulee tarkkaan mietitty vastaus. Jos laittaa sipulia jauhelihakastikeeseen, se on mauste, ei pisteitä. JOs tekee uunijuureksia ja pilkkoo joukkoon monen monta punasipulia e on monen monta kasvispistettä.
  Suolakurkku leivän päällä, ei pisteitä.
  Suolakurkkua viipaleina esim lihamurekkeen kasvislisukkeena, monen monta pistettä taas.

  Onko muita kysymyksiä? Minä kyllä vastaan.

  VastaaPoista
 7. Tiukkoja kysymyksiä ja mietteitä. Mulle sipuli on kasvis, miten tahansa pilkottuna ja paistettuna, raakana tai kuullotettuna. Myöskin kurkku on kasvis ja Marjaanan mainitsema tomaattimurska. Mutta etikka tai suola ei ole kasvista ;-) Raa-an sipulin syömisestä ei saa tuplapisteitä, eikä kyllä porkkanankaan :D

  Palkinto on mulle paljon vaikeampi asia. Pitkän odotuksen jälkeen se tulee usein liian myöhään, kun jo väsyttää. Toisen väkisin antama palkinto vaan ahdistaa, varsinkin jos se on itselle täysin tarpeeton. Julkisesti annettu palkinto on saa kiemurtelemaan, vaikka sisäisesti tuntuukin kivalta. Herkkupalkinto voi aiheuttaa nirvanan tai ähkyn.

  Olipas kiva päästä taas lukemaan tätä blogiasi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)

   Sipuli on mulle haasteellisin. Jos laitan sitä raakana salaattiin, on kasvis. Muuten ei.
   Eikä kyllä oikein mikään etikkaan säilöttykään. Eikä myöskään marinoidut valkosipulinkynnet...

   Poista
 8. Mä kyllä vähän ihmettelen, miksei suklaa ole palkitsemisosiossa????

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa suklaan tietenkin laittaa palkitsemisosioon, ilman muuta! (mulla vaan on tällä hetkellä sellainen vaihe, että en käytä. Tai käytän hyvin satunnaisesti.)
   (no jooo, tiedän että on outoa. Mut en käytä tällä hetkellä kuin satunnaisesti)

   Poista
 9. Tällei jälkijunassa huutelen, että vähintää 80% tomaatteja sisältävä vähäsokerinen ja -suolainen ketsuppi on kasvis ja terveellistä! Hyvällä omalla tunnolla pursottelen makaroonilaatikon päälle kauheasti ketsuppia ja teen siitä tervesruokaa. Tämä on ravitsemusterapeutin sanomaa.

  Sipuli on kasvis, suolakurkku ei ole. Minusta sellainen joka on säilötty siten, että suolaa ja sokeria on runsaasti menettää "hyvät pisteet". Ei mansikkahillokaan ole enää marja, mutta pakastettu mansikkasurvos on marjaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hillot! Ne unhotuivat kokonaan tästä pohdinnasta!

   Ei, mansikkahillo ei selvästikään ole marja vaan herkku.

   Poista
 10. Komppaan Birgittaa: sipuli on kasvis, miten tahansa pilkottuna ja paistettuna, raakana tai kuullotettuna. :)

  VastaaPoista